Etopla-veya iki tabloyu karşılaştırma

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba

bu mudur?
Kod:
=DÜŞEYARA($A2;$A$14:$B$16;2;0)

Excel Vers. ve Dili
Türkçe
hocam bunu etopla veya topla.çarpım ile yapamazmıyız,ben düşey ara yı iyi bilmiyorum,bu tabloda da birçok değişiklik yapacağımdan benim için (etopla-topla.çarpım) daha iyi olur.Sizin yaptığınız formülde olmuş,emeğinize sağlık

Son düzenleme:

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
hocam bunu etopla ile yapamazmıyız,ben düşey ara yı iyi bilmiyorum da
merhaba
syn cigahagi, düşeyara fonksiyonu excelin en çok kullanılan işlevlerinden biridir, bir an önce öğrenmenizi tavsiye ederim.
sizin tablonuzda istediğiniz etopla ile olmaz. bir kod yazdığınızda bunun fiyatı otomatik gelsin diyorsanız arama fonksiyonlarını kullanmanız gerekir.

böylede kullanabilirsiniz ama fonksiyonun amacı itibariyle yanlış bir yaklaşımdır.
Kod:
=ETOPLA($A$14:$A$16;$A2;$B$14:$B$16)

Excel Vers. ve Dili
Türkçe
merhaba
syn cigahagi, düşeyara fonksiyonu excelin en çok kullanılan işlevlerinden biridir, bir an önce öğrenmenizi tavsiye ederim.
sizin tablonuzda istediğiniz etopla ile olmaz. bir kod yazdığınızda bunun fiyatı otomatik gelsin diyorsanız arama fonksiyonlarını kullanmanız gerekir.

böylede kullanabilirsiniz ama fonksiyonun amacı itibariyle yanlış bir yaklaşımdır.
Kod:
=ETOPLA($A$14:$A$16;$A2;$B$14:$B$16)
Teşekkürler,fakat birkaç sorum olucak

-Düşeyaradaki formülünüzü tabloya koyunca otomatik olarak değeri buluyor,ve yerine koyuyor,ama toplam tutar bölümünde miktar * b.tutar ı çarpamıyorum,nedendir bir türlü anlayamadım?(değer diye bir hata çıkıyor)

-=ETOPLA($A$14:$A$16;$A2;$B$14:$B$16) bu formülü yerine koyunca değer 0 gözüküyor,acaba bir hata mı yaptım?

-Düşeyarayı amatörce öğreneceğim örnekler bulamadım,yani aynı kodların farklı değerlerin olduğu 2 tabloyu karşılaştırmak gibi...,bana tavsiyede bulunurmusunuz,bu düşeyarayı anlamakta gerçekten zorlanıyorum.

-Arama fonksiyonları olarak benim bu tablom için hangisi kullanılması gerekir?

Teşekkürler.

Excel Vers. ve Dili
Excel Vers. ve Dili Ofis 2016 TR 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
25-10-2024
vseçtopla

s.a uzmanamele ekte göndermiş olduğum dosya da bir türlü faaliyette bulunna isimleri vseçtopla ile sayfa 1 deki adı soyadı yerine nasıl koyabilirim diğerlei gibi veriler gliyor ama metin gelmiyor şimdiden teşşekkürler

Excel Vers. ve Dili
Excel Vers. ve Dili Ofis 2016 TR 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
25-10-2024
vseçtopla acil yardım

s.a arkadaşlar bu yapmış olduğum çalışmada sayfa 1 deki adı soyadı olan yere sayfa 2 deki izimlerim gelmesi lazım ben sayfa 1 deki a2 sütünundaki plakayı değiştirdiğimde sayfa 1 deki c4 hücresine isimlerin gelmesi lazım bunu nasıl yapabilirim yardımlarınızı bekliyorum

Ekli dosyalar