Exce'de bulamadım ??

Katılım
16 Nisan 2005
Mesajlar
353
Selam arkadaşlar
iki sorum var
1-( A1 ) hücresinde iki sayı'yı birbirine çarpıp sonuç ( B1 ) çıksın ?
işte bu olabilirmi.
2-Çıkarma ve bölme formüllerini bulamadım?
Tek tek çıkararak veya bölerek biliyorum am benim istediğim
yani bu şekilde Ã?R: topla(A1:D1) , çarpım(A1:G1)....



Teşeküller
 
Katılım
28 Temmuz 2004
Mesajlar
275
Sorunuzu tam anladım desem yalan olur. Ama anladığıma göre;

1- A1 hücresinde iki sayıyı çarpmak ve sonucu B1'de göstermek(!)
A1 hücresinde =12*24
B1 hücresinde =A1

2- Çıkarma ve bölme için böyle toptan bir formül zaten olamaz. Bir aralığı birbirinden çıkarmak demek toplayıp negatifini almak demek değil midir? Bir sayıdan diğerlerini çıkarmak için ise =A1-topla(B1:D1) işe yarar.
 
Katılım
28 Şubat 2005
Mesajlar
707
Excel Vers. ve Dili
office 2007 (excel2007)English işte
office 2003 (excel2003)
Türkçe evde
merhaba;
bu soru için bir çalşmayı daha önce arşivimde görmüştüm
bulursam yollayayım
topla çarpım formülüne benzer
böl-çarp-topla gibi birşeydi
 
Katılım
28 Şubat 2005
Mesajlar
707
Excel Vers. ve Dili
office 2007 (excel2007)English işte
office 2003 (excel2003)
Türkçe evde
bulamadım :(
silmiş olabilirim.
kusura bakma :(
 
Katılım
8 Nisan 2005
Mesajlar
77
çıkarma formulü olarak kullanılabilir

=-(topla(a1:d1)

bölme formulü olarak kullanılabilir

=TOPLA(A3:E3)/TOPLA(A2:D2)
 
Katılım
22 Mart 2005
Mesajlar
307
Merhaba :

Aşağıdaki kodlları ilgili sayfanın VBE sine yapıştırırsanız
a1 hücresine yazdığınız her rakamı b1 toplattırırsınız.


Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Excel.Range)
a = Range("B1").Value + Range("a1").Value
Range("a1").ClearContents
Range("B1").Value = a

End Sub
 
Katılım
16 Nisan 2005
Mesajlar
353
Sorumu Tekrarlıyorum

Selam
Çok sağolun arkadaşlar .Sorumu Tekrarlıyorum

1-şekilde verdiğim gibi ( A1 ) hüc.'ndeki iki sayıyı ( B1 ) hüc.'de soru işaretinin yerinde toplamak.
nasıl olur ?
_____________________
_|__A__|__B___|______
1|_2x3_|__?___|_______.
2|_____|______|_______


2- sorum ise
=topla(A1:A4) diye var
=çarpım(A1:A3) diye var
=çıkarım( A1:A5) diye yok. peki varmı başka bir formül.
not:fakat =A1-A2-A3-....... bu bunu biliyorum .aradığım tek bir formül
olsun
ve
=bölmek(A1:A3) diye yok . bunu içinde .ne olabilir ??? tek bir formül


Teşeküller
 
Katılım
7 Temmuz 2004
Mesajlar
82
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 Türkçe
Sayın nihatjeoloji
Birden fazla hücrenin toplanması ve çarpımı anlamlıdır ve bunu için hazır fonksiyon vardır.
fakat birden fazla hücrenin bölünmesi ve çıkarılması net bir kavram değildir.
Ã?rneğin: Böl(a1:a6) diye bir fonksiyon olduğunu düşünelim.Ã?ncelikle bu komutla ne yapmak istiyoruz.Bunu açıklamalısınız.
Aynı Þey Çıkarma içinde böyledir.Ve bunun için böyle hazır bir fonksiyon olmaması doğaldır.
Yani Kısaca Varsayalımki Böl(a1:a6) ve Çıkar(a1:a6) diye fonsiyonlar olsaydı biz ne yapmak istemiş olacaktık.Bu Topla ve çarp ile aynı şeyler değildir.
Ã?rneğin Topla(a1:a6) a1 den başlayarak a6 yakadar olan hücrelerin toplanması diğer deyişle a1+a2+a3+a4+a5+a6 demektir.
Böl ve çıkar ile ne yapmak istediğinizi açıklayarak yazarsanız başka çözümler üretilebilir.
Kolay gelsin
rcekinir
 
Katılım
16 Nisan 2005
Mesajlar
353
Teşeküller

Her şeyden önce çok sağolun bilgi paylaşmak için.

Böl ve çıkar içn örnek veriyorum

diyelim ki
A1=8 hüçresinde
A2 =2 hüçresinde
A3 =2 hüçresinde
bunları sırası ile bölersek (/)sonuç olarak ( 2 ) kalır.
bunları sıras ile çıkarırsak (-)sonuç olarak ( 4 ) kalır


peki excel'de bir formül ile nasıl olur ? neden diye sorarsanız??
diyelim [=A1/A2/A3/....A270] VEYA [=A1-A2-A3-.....A270]
(A1) hüçresinden (A270) hüçresine
kadar sayı varsa tek tek bölersek veya çıkarırsak sonuç doğru.
fakat bir günümü alır ?? :)
bunun için tek bir formül varmıdır acaba? Teşeküller

birde şu soru
( A1 )hücersinde ( ali 23 ) diye yazılmış ise ve ( B1 )hüçresinde ( veli 40 )
diye yazılmış ise bu iki hüçrenin topma'mı olurmu??

TEÞEKÜLLER
 
Katılım
29 Eylül 2004
Mesajlar
1,810
Excel Vers. ve Dili
Excel 2002 TR
İlk sorunuzun cevabı ;

Excel gibi bir programı yapanlar elbette böyle bir fonksiyonu unutmuş olamazlar.
Sizin ;
=A1/A2/A3/....A270]
şeklinde yazdığınız bölmenin matematikteki karşılığı

=A1 / ÇARPIM(A2:A270)

aynı şekilde çıkarma işleminizde

=A1-TOPLA(A2:A270)

2. SORUNUZ
Burda toplamak istediğiniz 23+40=63 ise
sağdan(a1;2)+sağdan(b1;2) şeklinde toplayabilirsinz.
 
Katılım
16 Nisan 2005
Mesajlar
353
Teşeküller

Selam herkese

Bu mükemel
Sevgili danersin çok çok sağol

Bu mantıkı anladın. Fakat genede bir sorun var ? oda şu
bizim veya bir başkasının önüne uzun ve karışık sayılardan
oluşan bir liste geliyorsa. Ve bu listeği karışık olarak excele girdik
ve bizim istediğimiz bölme veya çıkarm Büyük'ten / Küçük sayılara
doğru yapılsın. O zaman ne yapmak lazım???
Tek tek listedeki sayıları Büyük/Küçük olarak ayırmak'mı lazım.
buda iki gün demektir. :)

Ã?R:
Eğer (A1) değeri küçük ise o zaman sonuç (0,..?)olarak çıkıyor yanı
A1=4 ise
A2=2 ise
A3=16 ise
=A1/ÇARPIM(A2:A3) Bunu sonuçu (0,125) olarak
sırası ile doğru çıkıyor. fakat diyelim ki sonuç ( 2 ) olarak çıksın
yani excelde yazdığımız karışık sayıların bölmleri için önçe büyük
(A3) sonra orta (A1) sonra küçük(A2) örnekte verdiğim gibi.
bu şekilde bir başka yol varmıdır acba?


TEÞEKÜLLER
 
Katılım
29 Eylül 2004
Mesajlar
1,810
Excel Vers. ve Dili
Excel 2002 TR
Bu durumda tüm listeyi çarparız, ilk formüldeki A1 yerine Büyük fonksiyonu ile en büyüğü buluruz, tüm listeyi çarptığımız için pay'da en büyüğün karesini alırız.

=BÜYÜK(A1:A270;1)^2/ÇARPIM(A1:A270)
 
Katılım
16 Nisan 2005
Mesajlar
353
TEÞEKÜLLER

SELAM

Sevgili DANERSIN Çok çok sağol.
ve çok çok teşeküller
 
Üst