Excel 2003 de hazırlanan makrolar 2007 de çalışır mı?

Excel Vers. ve Dili
xp
Merhaba,

Office 2003 kullanıyorum.Excel 2003 de hazırlanan makrolar excel 2007 de çalışırmı? Sizden gelecek cevaba göre office 2007 yükleme kararını vereceğim.

Excel Vers. ve Dili
2003 excel visual basic
tabi ki

Merhaba,

Office 2003 kullanıyorum.Excel 2003 de hazırlanan makrolar excel 2007 de çalışırmı? Sizden gelecek cevaba göre office 2007 yükleme kararını vereceğim.
arkadaşım tabiki çalışır Excel her yerde exceldir yalnız makro güvenlik seviyesi default olarak yüksektir düzeltmek için sol üstteki office logosuna tıklayıp >>
Excel Seçenekleri > Güvenlik Merkezi > Makro Ayarları > Güvenlik Seviyesini düzeltebilirsin...

Rulemaster

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2019 TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
08-02-2026
Sayın emrexcel123,
Ben evde Office 2003 Türkçe, işyerinde ise Office 2000 İngilizce kullanıyorum.
Bu sitede öğrendiğim yöntemler sayesinde oluşturduğum macrolu ve fonksiyonlu excel dosyaları, bazen işyerinde çalışmıyor. Bunun sebebini araştırdığımda;
Bana "-2003'ün bazı özelliklerini 2000 versiyonu desteklemiyor" dediler.
Acaba bunu doğruluğu ne ölçüdedir.

Yada üst versiyonda hazırlanan bir altta çalışmayabilir, ama alt versiyonda hazırlanan üst versiyonda hatasız çalışabilir diyebilirmiyiz.

Excel Vers. ve Dili
2003 excel visual basic
kesinlikle

Sayın emrexcel123,
Ben evde Office 2003 Türkçe, işyerinde ise Office 2000 İngilizce kullanıyorum.
Bu sitede öğrendiğim yöntemler sayesinde oluşturduğum macrolu ve fonksiyonlu excel dosyaları, bazen işyerinde çalışmıyor. Bunun sebebini araştırdığımda;
Bana "-2003'ün bazı özelliklerini 2000 versiyonu desteklemiyor" dediler.
Acaba bunu doğruluğu ne ölçüdedir.

Yada üst versiyonda hazırlanan bir altta çalışmayabilir, ama alt versiyonda hazırlanan üst versiyonda hatasız çalışabilir diyebilirmiyiz.
sn Rulemaster arkadaşım dediğin gibi alt versiyonda hazırlanmış bir çalışma üst versiyonda çalışır fakat üst versiyonda oluşturulan bir çalışma alt versiyonda çalışır diyemeyiz çünkü her üst versiyon kendisinin alt versiyonundan özellikleri alarak ve yeni özellikler ekleyerek oluşur ancak alt versiyon böyle bir olaya tabi değildir.zaten farkedersen farklı versiyonlara sahip excel dosyaları kapatılırken Excel'in bu versiyonu desteklenemektedir ve yeniden hesaplanır gibi uyarı verir..

Rulemaster

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2019 TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
08-02-2026
Değerli yorumun için teşekkür ederim dostum. Kolay gelsin.

Excel Vers. ve Dili
2003 excel visual basic
değerli dostum rica ederim karşılıklı bilgi alışverişinde bulunduk...

Excel Vers. ve Dili
xp
Teşekkür ederim

Ben makrolara yeni başladım. Önerebileceğiniz bir kaynak varmı?