Excel 2007 de çizim sorunu, Çözüm aranıyor.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 visual basic 6.0
Arkadaşlar öncelikle merhaba..
Bu çok önemli sorunla günlerdir uğraşmama rağmen bir çözüm üretemedim takıntı oldu.

Şirkette office 2003 kullanılmakta, yaptığım şemaları evde düzenlemek üzere kaydettim ve evde office 2007 kullanıyorum xp işletim sistemiyle beraber.
Fakat 2003te çizdiğim okları, 2007 excelde mouse ile tutarak dikeyle yada yatayla sıfır derecelik açık yapacak konuma getiremiyorum. Her zaman için bir miktar eğik duruyor.

Böyle bir sorunla karşılaştınız mı? 2003ten aldığım ok' u 2007 formatıyla kaydettim ve ekledim. Sizden ricam 2007 excel de dosyayı açıp çizgiyi düz yapabilip yapamadığınızı denemeniz. Ben yapamıyorum :S ve aşırı bir takıntı oldu, bir arkadaşım yapabildiğini söylediğinde. Fakat başka bir arkadaşımda onda da yapılmadığını söyledi. Resim şeklinde de ekliyorum dosyayı.

Yardımlarınızı için şimdiden teşekkürler, fikirlerinizi bekliyorum...

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Çizginin olduğu dosya ektedir arkadaşlar.

ulutanas

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel Vers. ve Dili Ofis 2021 TR 32 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
süresiz üye
çizgi düz bir şekilde çizilebiliryor

Kardeş dosyayı indirdim dür bir şekilde çizdim ve kaydettim eklidosyayı bir kontrol et istersen bakalım sende nasıl görünecek :)

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
İşletim sisteminiz?

teşekkür ederim kardeş ilgin için çok sağol.. işletim sistemini paylaşabilir misin? 2 arkadaşıma denettirdim birisi vista diğeri win7 kullanıyor 2 sinde de düz çizgi çizildi. fakat xp kullanan bir diğer arkadaşım aynı sorunu yaşadı. sende office 2007 de denedin değil mi kardeş? tekrar sağol

Kardeş dosyayı indirdim dür bir şekilde çizdim ve kaydettim eklidosyayı bir kontrol et istersen bakalım sende nasıl görünecek :)

ulutanas

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
süresiz üye
Rica ederim kardeş ufak bir sorun ama rahat bırakmaz biliyorum :)

bende xp ve office2007 kullanıyorum ama hiç sorun yaşamıyorum. Ben çizdim ve dosyayı ekledim ekli dosyayı açtınmı ondada aynı sorun varmıydı.

Excel Vers. ve Dili
evet baktım kardeş, başkasının düzeltti dosyayı görebiliyorum yada kendim boyut ve özellikler kısmından düzeltebiliyorum.. fakat mouse ile hareket ettirdiğimde yine 0.13 cm lik bir boşluk oluyor ilk eklediğim dosyadaki gibi.. ya ne kadar can sıkıcı bi durum anlatamam :(
bütün office sürümlerini denedim. enterprise ve en son home and student edition olmak üzere.
sen mouse ile mi düzleştirdin kardeş yoksa boyut ve özelliklerden mi? birde hangi versiyonu kullandığını öğrenebilirmiyim office'in? enterprise mı?

Rica ederim kardeş ufak bir sorun ama rahat bırakmaz biliyorum :)

bende xp ve office2007 kullanıyorum ama hiç sorun yaşamıyorum. Ben çizdim ve dosyayı ekledim ekli dosyayı açtınmı ondada aynı sorun varmıydı.

ulutanas

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
süresiz üye
arkadaşlar sadeje arkadaşımız sorununu güncelleme ile halletmiş service pack i yüklemiş. bu konu hakkında yardıma ihtiyacı olanlar aynı işlemi yapsın. :)

Excel Vers. ve Dili
evet bende aynı şeyi söyleyecektim "ulutana"a çok teşekkür ediyorum gerçekten beni sorunu çözmeye teşvik etti. aynı sorunu yaşayanlar için çözüm "office serive pack"