Excel 2007'de sağ tuş sorunu

Excel Vers. ve Dili
excel2002-Türkçe
Merhaba;
Daha önce bu web sitesinde, excel açıldığında tüm menüleri kaldırıp sağ tuşu etkisiz hale getiren makro kodu bulmuştum. Onu çalışmamda kullandım. Sonra bu makrolar yüzünden excel'de sağ tuşun çalışmaz hale geldiğini gördüm. Web sitenizden aşağıdaki makro kodlarını temin ettim.

Sub auto_open()
Dim cb As CommandBar
For Each cb In Application.CommandBars
cb.Enabled = True
Next cb
End Sub

Yukarıdaki makro kodları excel 2002 veya 2003'de işe yarıyor ve farenin sağ tuşunu tekrar çalışabilir hale getiriyor. Ancak excel 2007'de maalesef işe yaramıyor ve farenin sağ tuşu çalışmıyor. excel 2007'de farenin sağ tuşunun kalıcı olarak çalışır hale gelmesi için hangi kodları kullanmam veya ne yapmam lazım. Acilen yardımcı olursanız sevinirim.

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba
excel2007 de bu kodlar işe yaramaz.
siz sağ tuşu hangi kodlarla iptal etmişseniz o kodu örnek dosyanıza ekleyin.
bu kodları dosya kapandığında iptal edecek kodları uyarlayabiliriz.

önemli not:
dosya eklediğinizde bu kodlar dosyayı her açan makinede etkili olacağından mesajınıza bu konuda uyarı yazınız.
bilmeden dosyayı açan arkadaşlarda aynı sorunu yaşamasınlar!

Excel Vers. ve Dili
excel2002-Türkçe
sağ tuşu iptal ettiğim kodların yer aldığı örnek dosya ektedir.

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
sağ tuşu iptal ettiğim kodların yer aldığı örnek dosya ektedir.
merhaba

syn edilli,
önceki mesajımda "önemli not:" düşmüştüm.
bu uyarımı neden dikkate almıyorsunuz!?
herhangi bir arkadaşımız dosyanızı açtığında aynı şeyler onlarında mı başına gelsin istiyorsunuz!?

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba

bunu deneyiniz.

Kod:
Sub auto_close()
....=true
....=true
End Sub
bu kodlardaki false yazan yerleri auto_close altında true olarak yazın ve dosyadan çıkın.
düzelmiş olması gerekir.

Excel Vers. ve Dili
excel2002-Türkçe
Teşekkürler hocam, özellikle hızlı cevabınız için. Bu arada önemli uyarınızı dikkate aldım, ek dosyaya sadece daha önce kullandığım kodları yazdığım ve size acilen göndermek istediğmim için uyarınızı eklememiştim.

Excel Vers. ve Dili
2007
Merhabalar; ben mesleğim gereği exceli daha detaylı öğrenmeye başladım ki, burda acaba işime yararmı diye indirdiğim dosyalardan birtanesi farenin sağ tuş özelliğini kilitledi! Hücrelerde veya sayfa taşı - kopyala seçenekleri artık açılmıyor! ve hangi makro buna sebep oldu bilmiyorum da çünkü bazi makrolar şifreli oldukları için açılmıyor! Programı kaldırıp tekrar kurma aşamasına gelmeden birşeyler yapabilirmiyim? Yardımlarınızı bekliyorum!