Excel açılış ayarları

Katılım
25 Ağustos 2004
Mesajlar
131
Excel Vers. ve Dili
Ev -> Office 2016 Tükçe
İş -> Office 2016 Tükçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
04/01/2022
Herkese iyi çalışmalar
Benim sorunum şu
1) araçlar seçenekler sıfır değerlerini göster seçeneği excel her açıldığında seçili geliyor.
2) kenar boşlukları üst ve alt 2,5 cm olarak geliyor. benim isteğim üst alt sağ ve sol 0 cm olarak gelsin ve yatayda ve dikeyde ortalasın bunun makro ile yapılabilirliği varsa onu da öğrenmeyi çok isterim

bu konularda yardım ederseniz sevinirim şimdiden teşekkürler.
 

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
13 Ekim 2004
Mesajlar
16,057
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
1.sorunuz için aşağıdaki kodu uygulayın.

[vb:1:bfa682cb6d]ActiveWindow.DisplayZeros = False[/vb:1:bfa682cb6d]

2.sorunuz içinde aşağıdaki kodu uygulayın.


[vb:1:bfa682cb6d]With ActiveSheet.PageSetup
.LeftMargin = 0
.RightMargin = 0
.TopMargin = 0
.BottomMargin = 0
.CenterHorizontally = True
.CenterVertically = True
End With
[/vb:1:bfa682cb6d]
 
Katılım
25 Ağustos 2004
Mesajlar
131
Excel Vers. ve Dili
Ev -> Office 2016 Tükçe
İş -> Office 2016 Tükçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
04/01/2022
Teşekkür ederim

İlginiz ve yardımınız için teşekkür ederim
iyi çalışmalar

1. seçenek çalıştı fakat 2. seçenek hata verdi kontrol ederseniz sevinirim tekrar teşekkürler
 
Katılım
25 Ağustos 2004
Mesajlar
131
Excel Vers. ve Dili
Ev -> Office 2016 Tükçe
İş -> Office 2016 Tükçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
04/01/2022
2. seçenek için bir örnek dosya yaparsanız sevinirim
 

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
13 Ekim 2004
Mesajlar
16,057
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Koddaki birinci satırda hata var .margin değil .leftmargin olacaktı.
 
Katılım
25 Ağustos 2004
Mesajlar
131
Excel Vers. ve Dili
Ev -> Office 2016 Tükçe
İş -> Office 2016 Tükçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
04/01/2022
şimdi oldu emeğine teşekkürler
 

Haluk

Özel Üye
Katılım
7 Temmuz 2004
Mesajlar
12,406
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
Fenomen' Alıntı:
Benim yapmak istediğim bir menü ekleyip bu menün altıdaki seçeneklerden birinde kenar boşluklarının sıfırlanması ve sayfa yapısının yatay olarak ayarlanması diğer bi seçenekte kenar boşluklarının sıfırlanması sayfa yapısının dikey olarak ayarlanması
Not:Yukarıdaki alıntı başka bir mesajdan ayıklanarak, buraya taşınmıştır. [Haluk ®]
 
Katılım
22 Şubat 2006
Mesajlar
15
Ã?ncelikle bu siteyi bugün keşfettim ve bu ilk mesajda bu mükemmel site için emeği geçen herkese teşekkürler.

Fenomen kardeş senin sorun için de alternetif bir yol, kendi ayarlarını yaptığın bir excel dosyasını türkçe ise Kitap1, ingilizce ise Book1 ismi ile

C:\Program Files\Microsoft Office\Office10\XLStart

klasörüne kaydet. (Belki bazı sistemlerde yeri değişiktir, önemli olan XLStart klasörü, artınca da çıkıyor) Bundan sonra excel senin ayarlayıp bu klasör içerisine kaydettiğin şekilde açılacaktır.
 
Katılım
25 Ağustos 2004
Mesajlar
131
Excel Vers. ve Dili
Ev -> Office 2016 Tükçe
İş -> Office 2016 Tükçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
04/01/2022
haluk bey benim sizden öğrenmek istediğim sizin user forma eklemiş olduğunuz menülerde Sn. Levent Beyin vermiş olduğu özellikleri kullanmak
 
Katılım
25 Ağustos 2004
Mesajlar
131
Excel Vers. ve Dili
Ev -> Office 2016 Tükçe
İş -> Office 2016 Tükçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
04/01/2022
barisist kardeş senin dediğin gibi yaptığımda 1 seçenek oldu 2. seçenekte object variable or with block variable not set hatası verdi
 
Üst