Excel Açılmama Sorunu

Excel Vers. ve Dili
2016 - türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
30-09-2024
Merhaba office 2016 sürümünü kullanıyorum. Sürekli kullandığım 1-2 excel dosyamda son açıldığında ciddi bir hataya neden oldu. Açmaya devam etmek istiyor musunuz diye hata mesajı alıyorum. Devam edip dosyayı açıyorum fakat kaydedip kapattıktan sonra tekrar herhangi bir excel açmaya çalıştığımda yanıt vermiyor. Görev yöneticisine girip excel uygulamasını sonlandır dedikten sonra tekrardan aynı şekilde açabiliyorum. Ama kısır döngüye giriyor bu şekilde. Programı onarım yaptım. Kaldırıp tekrardan kurulum yaptım. Güncelleme kontrolü sağladım fakat sorun düzelmedi. Yardımlarınızı rica ediyorum

muhasebeciyiz

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016
64 Bit
21-12-2027
  1. Excel'i Güvenli Modda Aç: Excel'i güvenli modda başlatarak eklentilerin veya başlangıç dosyalarının soruna neden olup olmadığını kontrol edebilirsin. Bunu yapmak için:
    • Windows + R tuşlarına bas.
    • Açılan pencereye excel /safe yaz ve Enter tuşuna bas.
    • Eğer dosyan açılıyorsa, eklentileri devre dışı bırakmayı deneyebilirsin.
  2. Eklentileri Devre Dışı Bırak: Bazı eklentiler Excel'in çökmesine neden olabilir. Eklentileri devre dışı bırakmak için:
    • Dosya > Seçenekler > Eklentiler bölümüne git.
    • Excel Eklentileri ve COM Eklentilerini kontrol et.
    • Şüpheli eklentileri devre dışı bırak ve Excel'i yeniden başlat.
  3. Excel'in Onarımını Yap: Office 2016'yı onarmayı denemişsin, ancak Denetim Masası > Programlar ve Özellikler bölümünden Office 2016'yı seçip "Onar" seçeneğini tekrar deneyebilirsin.
  4. Excel'in Varsayılan Yazıcıyla Çakışmasını Kontrol Et: Excel bazen varsayılan yazıcıyla uyumsuzluk yaşayabilir. Varsayılan yazıcıyı Microsoft Print to PDF olarak değiştirip tekrar denemeni öneririm.
  5. Excel'in En Son Güncellemelerini Yükle: Office güncellemelerini kontrol etmek için:
    • Dosya > Hesap > Güncelleme Seçenekleri > Güncellemeleri Şimdi Denetle adımlarını takip edebilirsin.
  6. Excel'in Başlangıç Klasörlerini Temizle: Excel'in başlangıç klasörlerinde bozuk dosyalar olabilir. Bunları temizlemek için:
    • C:\Users\KullanıcıAdın\AppData\Roaming\Microsoft\Excel\XLSTART klasörünü kontrol et ve içindeki dosyaları geçici olarak başka bir yere taşı.
    • Sorunlu dosyaları farklı bir bilgisayarda açmayı deneyin.
    • Excel'de dosyayı açarken "Aç ve Onar" seçeneğini kullanın:
      • Excel'i açın.
      • Dosya > Aç'a tıklayın.
      • Sorunlu dosyayı seçin, ancak "Aç" düğmesine tıklamayın.
      • Aç düğmesinin yanındaki küçük oka tıklayın ve "Aç ve Onar..." seçeneğini seçin.
      • "Onar" seçeneğini deneyin. Eğer olmazsa "Verileri Çıkar" seçeneğini de deneyebilirsiniz.
    • Eğer dosyanın önceki bir yedeği varsa, o yedekten açmayı deneyin.
    • Dosyanızı farklı bir pcde açmayı deneyinizSorun devam ederse, dosyanın bozulmuş olma ihtimalini de göz önünde bulundurmalısın. Dosyayı farklı bir formatta kaydedip açmayı denemek işe yarayabilir. Umarım bu yöntemlerden biri sorunu çözer! 😊

ÖmerFaruk

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-64
Bende de başka bir problem vardı.
Bölgesel ayarlarım değişmişti. O kısmı düzeltmiştim. Ama bir çok formülü büyük harfle yazmayınca excel otamatik formülü tanımıyordu.
Bu mesajınla onu da düzelltim
Teşekkürler @muhasebeciyiz

Excel Vers. ve Dili
2016 - türkçe
30-09-2024
  1. Excel'i Güvenli Modda Aç: Excel'i güvenli modda başlatarak eklentilerin veya başlangıç dosyalarının soruna neden olup olmadığını kontrol edebilirsin. Bunu yapmak için:
    • Windows + R tuşlarına bas.
    • Açılan pencereye excel /safe yaz ve Enter tuşuna bas.
    • Eğer dosyan açılıyorsa, eklentileri devre dışı bırakmayı deneyebilirsin.
  2. Eklentileri Devre Dışı Bırak: Bazı eklentiler Excel'in çökmesine neden olabilir. Eklentileri devre dışı bırakmak için:
    • Dosya > Seçenekler > Eklentiler bölümüne git.
    • Excel Eklentileri ve COM Eklentilerini kontrol et.
    • Şüpheli eklentileri devre dışı bırak ve Excel'i yeniden başlat.
  3. Excel'in Onarımını Yap: Office 2016'yı onarmayı denemişsin, ancak Denetim Masası > Programlar ve Özellikler bölümünden Office 2016'yı seçip "Onar" seçeneğini tekrar deneyebilirsin.
  4. Excel'in Varsayılan Yazıcıyla Çakışmasını Kontrol Et: Excel bazen varsayılan yazıcıyla uyumsuzluk yaşayabilir. Varsayılan yazıcıyı Microsoft Print to PDF olarak değiştirip tekrar denemeni öneririm.
  5. Excel'in En Son Güncellemelerini Yükle: Office güncellemelerini kontrol etmek için:
    • Dosya > Hesap > Güncelleme Seçenekleri > Güncellemeleri Şimdi Denetle adımlarını takip edebilirsin.
  6. Excel'in Başlangıç Klasörlerini Temizle: Excel'in başlangıç klasörlerinde bozuk dosyalar olabilir. Bunları temizlemek için:
    • C:\Users\KullanıcıAdın\AppData\Roaming\Microsoft\Excel\XLSTART klasörünü kontrol et ve içindeki dosyaları geçici olarak başka bir yere taşı.
    • Sorunlu dosyaları farklı bir bilgisayarda açmayı deneyin.
    • Excel'de dosyayı açarken "Aç ve Onar" seçeneğini kullanın:
      • Excel'i açın.
      • Dosya > Aç'a tıklayın.
      • Sorunlu dosyayı seçin, ancak "Aç" düğmesine tıklamayın.
      • Aç düğmesinin yanındaki küçük oka tıklayın ve "Aç ve Onar..." seçeneğini seçin.
      • "Onar" seçeneğini deneyin. Eğer olmazsa "Verileri Çıkar" seçeneğini de deneyebilirsiniz.
    • Eğer dosyanın önceki bir yedeği varsa, o yedekten açmayı deneyin.
    • Dosyanızı farklı bir pcde açmayı deneyinizSorun devam ederse, dosyanın bozulmuş olma ihtimalini de göz önünde bulundurmalısın. Dosyayı farklı bir formatta kaydedip açmayı denemek işe yarayabilir. Umarım bu yöntemlerden biri sorunu çözer! 😊
Merhabalar, verdiğiniz cevap için teşekkürler. Tavsiyelerinizi sırasıyla denedim ama maalesef sorunum devam etmekte.

Excel Vers. ve Dili
2016 - türkçe
30-09-2024
Merhabalar, verdiğiniz cevap için teşekkürler. Tavsiyelerinizi sırasıyla denedim ama maalesef sorunum devam etmekte.
Ve şöyle bir durumda var. O excel dosyalarımı açmadan önce başka bir excel dosyasını açık bıraktığımda ve sonrasında dosyaları açıp kapattığımda sorun olmuyor. Ama öncelikli olarak o sorunlu dosyaları açtığımda excel açılmıyor

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Dosyalarınız bozulmuş olabilir. Paylaşma şansınız varsa biz de deneme yapabiliriz.

Excel Vers. ve Dili
2016 - türkçe
30-09-2024
Dosyalar özel olduğu için paylaşım yapamıyorum ama şöyle bir durumda var. Aynı dosya başka bilgisayarda sorunsuz çalışıyor.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Aşağıdaki başlıkta da yine 2016 sürümle ilgili bir sıkıntıdan bahsedilmiş.

Excel Vers. ve Dili
2016 - türkçe
30-09-2024
Soru kısmen aynı evet ama şifresiz olan dosyada da aynı hatayı veriyor. Konuda baktığım kadarıyla çözümde bulunamamış gibi. Ben şimdilik önce sorunsuz olan bir excel dosyası açıyorum. Dosyayı açık bırakıp diğer excel dosyalarına girdiğimde bir sorun gözükmüyor ama bu geçici çözüm tabi

muhasebeciyiz

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016
64 Bit
21-12-2027
Excel, ilk açılan dosyanın belirli ayarlarını ve çalışma mantığını belleğe alabilir. Eğer hatasız bir dosya açtığınızda Excel düzgün çalışıyorsa, bu Excel'in belleğini stabil bir şekilde başlattığını gösterir. Sonrasında açtığınız hatalı dosya, bu çalışma düzenine uyarak daha az sorun çıkarıyor olabilir.

İlk açılan dosya, Excel’in başlangıçta yüklediği arka plan işlemlerini etkileyebilir. Eğer önce sağlıklı bir dosya açarsanız, Excel’in iç süreçleri düzgün çalışmaya başlar ve sorunlu dosyayı açarken bir çökme yaşanmaz.

Dosyanız eski bir Excel formatında (.xls) olabilir. Eğer öyleyse, .xlsx formatına dönüştürerek kaydetmeyi deneyebilirsiniz. Önerim, önce Excel’i güvenli modda açarak dosyanızı test etmek. Eğer sorun devam ediyorsa, dosyanın içeriğini yeni bir dosyaya kopyalayıp tekrar denemek mantıklı olabilir.