Excel Belge Fihristi

Excel Vers. ve Dili
office 2003
Sorumu açıklamaya çalışayım.
Şirketimizde üç tip yazışma biçimi kullanılmaktadır.
1. İç yazışma
2. Dış yazışma
3. Gelen yazılar ve Faxlar

Bu üç tip yazışmanın bilgilerini excelde bir çeşit fihrist oluşturarak depolamak istiyorum.
Örneğin bir ofis personeli vergi dairesine yazı yazacak. Bu yazıya bir numara isteyecek benden, ben dış yazılar bölümünden bir numara vereceğim ona sırasına göre. Fihristimden bakacağım 29. yazıda kalmışım, diyeceğim ki 30 numarasını ver, yazıyı da excelde fihristime alırken yazan kişi, yazılan kişi, tarih, konu şeklinde bilgilerini yazacağım. Bu bilgilere sıra numarasıyla istediğim zaman ulaşabileceğim. Bu konuda ne yapabilirim? Excel programına çok hakim birisi değilim, genel özellikleri itibariyle kullanabiliyorum. Bir yol belirleyebilecek ya da bunu daha önce yapmış bir arkadaşımızdan bilgi alabilirsem müteşekkir olacağım. Bütün arkadaşlara emek ve çabaları için ve böyle bir site ile bilgi kaynağı oluşturdukları için teşekkürlerimi iletiyorum. İyi çalışmalar.

baydeniro

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
20-02-2025
MErhaba abaytap. Dosyan ekte. Seçtiğin yazım tipine göre belne numarasını otomatik verecek. Daha önce aynı yazı tipinde yazılanları dikkate alarak tabii. Formül ve diğer düzenlemeler 20. satıra kadardır. Gerektiği kadar aşağıya kopyalaman lazım.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
office 2003
Teşekkür ederim sayın Serdar OKAN. Öncelikle bu benim işimi görmek için yeterli. Emeğiniz ve çabanız için çok teşekkürler. Görüşmek üzere...

baydeniro

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016
20-02-2025
Yardımcı olabildiğime sevindim. Sağlıcakla kal.

baydeniro

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016
20-02-2025
Silinen dosyayı umumi istek üzerine tekrar ekledim. Basit bir dosya aslında, umarım işinize yarar.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Office Excel 2003
TÜRKÇE
Daha detaylı bi dosya sanıyordum ama yine de işime yaradı. Şöyle ki, benim işime yarayacak bir dosyay hazırlamam için bana bir fikir vermiş oldu. İlgilendiğin için teşekkür eder saygılar sunarım.....

baydeniro

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016
20-02-2025
Rica ederim. Yardımcı olabildiğime sevindim.