bjk55
Altın Üye
- Excel Vers. ve Dili
- TÜRKÇE - MİCROSOFT OFFİCE PROFESSİONAL PLUS 2021
DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
=EĞERHATA(İNDİS($D$4:$D$15;KÜÇÜK(EĞER(($D$4:$D$15="");"";SATIR($D$4:$D$15)-MİN(SATIR($D$4:$D$15))+1);SATIR(E1)));"")Teşeekür ederimAşağıdaki DİZİ formülünü E4 hücresine yapıştırıp, hücreden CTRL+SHIFT+ENTER ile çıkın ve aşağı doğru kopyalayın:
=EĞERHATA(İNDİS($D$4:$D$15;KÜÇÜK(EĞER(($D$4:$D$15="");"";SATIR($D$4:$D$15)-MİN(SATIR($D$4:$D$15))+1);SATIR(E1)));"")
=EĞERHATA(İNDİS('FİRMA LİSTESİ'!$B$2:$B$100;KÜÇÜK(EĞER(('FİRMA LİSTESİ'!$C$2:$C$100<>"VAR");"";SATIR('FİRMA LİSTESİ'!$B$2:$B$100)-MİN(SATIR('FİRMA LİSTESİ'!$B$2:$B$100))+1);SATIR(E1)));"")
Teşekkür ederim, yalnız "SATIR(E1)));"")" bu formül ne için onu anlıyamadımKDV için DİZİ formül:
Rich (BB code):=EĞERHATA(İNDİS('FİRMA LİSTESİ'!$B$2:$B$100;KÜÇÜK(EĞER(('FİRMA LİSTESİ'!$C$2:$C$100<>"VAR");"";SATIR('FİRMA LİSTESİ'!$B$2:$B$100)-MİN(SATIR('FİRMA LİSTESİ'!$B$2:$B$100))+1);SATIR(E1)));"")
Muhtasar için renkli olan sütun değiştirilecek.
Teşekkür ederim Bilgi İçinSATIR formülü belirtilen satırın kaçıncı satır olduğunu bulmak için kullanılır. SATIR(E1) de doğal olarak E1 hücresinin satır numarası yani 1 sonucunu verir. Formülde amaç 1 sonucunu bulmaktı, dizi formülü olduğundan sonraki seçeneklerde de sırasıyla 2, 3 4 vs bulunmasını sağlıyor. E1 yerine A1 ya da B1 de yazılabilirdi. (Aslında dizi formülleri hakkıdna çok bilgim yok, bu formülü de başka bir soruya verilmiş cevaptan yararlanarak dönüştürdüm). Tam olarak ne yaptığınız sorarsanız ben de bilmiyorum maalesef![]()