Excel Buton Koyma Hakkında

Excel Vers. ve Dili
Office 2016 TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
30/11/2021
Arkadaşlar Selamlar ,

Excel'de ana sayfaya buton koyarak tıkladığım yerin sayfasını açılmasını istiyorum fakat ,

1-Butonun altına , alt butonlar koyabilir miyiz ? Örnek vermek gerekirse 2014 yılı ayları ve 2015 yılı ayları gibi.

2- Açılacak olan tüm sayların gizli olarak açılmasını yani aşağıda gözükmesini istemiyorum bu mümkün mü ?

Konu hakkında bilgi sahibi arkadaşlar bana yardımcı olursa çok sevinirim.

TEŞEKKÜRLER !

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
Excel'de bir çok şey mümkün ; yeter ki konu anlaşılır ve görünür olup kesinlik içersin...

Siz tam açık şeklini oluşturarak, daha sonra önerdiğiniz hareketleri izah eder ve dosyayı da siteye eklerseniz ; bir mevcut üzerinde uğraşmak cevabı hızlandıracaktır.

Excel Vers. ve Dili
Office 2016 TR
30/11/2021
Excel'de bir çok şey mümkün ; yeter ki konu anlaşılır ve görünür olup kesinlik içersin...

Siz tam açık şeklini oluşturarak, daha sonra önerdiğiniz hareketleri izah eder ve dosyayı da siteye eklerseniz ; bir mevcut üzerinde uğraşmak cevabı hızlandıracaktır.
Bilgi için teşekkürler. Dosyanın örneğini ekliyorum. Tam olarak uygulamaya sokmak istediklerim şöyle ;

*Ekteki özet sayfasına butonlar koyarak altta bulunun sayfaları butonlara tıklayarak hemen açılmasını sağlamak (çünkü gerçek dosyada 100 üstü sayfa var )

Cevahir işletmesi butonun altına alt kategori butonları eklemek,(7-8 ayrı işletme var)

*Örneğin ;

Cevahir şubesi butonunu koymak o butonun altına 2015/16 ve 17 yıllarını ve o yılların altına Game Plays kategorisini eklemek(3-4 çeşit farklı kategori var)

Aynı zamanda bu uygulamayı yaparken sayfa kirliliğinden dolayı alttaki mevcut sayfaların da gizli olmasını istiyorum.

Umarım ne istediğimi tam olarak anlatabilmişimdir.

İlginiz için teşekkürler !

Ekli dosyalar

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
Bilgi için teşekkürler. Dosyanın örneğini ekliyorum. Tam olarak uygulamaya sokmak istediklerim şöyle ;

*Ekteki özet sayfasına butonlar koyarak altta bulunun sayfaları butonlara tıklayarak hemen açılmasını sağlamak (çünkü gerçek dosyada 100 üstü sayfa var )

Cevahir işletmesi butonun altına alt kategori butonları eklemek,(7-8 ayrı işletme var)

*Örneğin ;

Cevahir şubesi butonunu koymak o butonun altına 2015/16 ve 17 yıllarını ve o yılların altına Game Plays kategorisini eklemek(3-4 çeşit farklı kategori var)

Aynı zamanda bu uygulamayı yaparken sayfa kirliliğinden dolayı alttaki mevcut sayfaların da gizli olmasını istiyorum.

Umarım ne istediğimi tam olarak anlatabilmişimdir.

İlginiz için teşekkürler !
Belki bu şekilde bir yapı istiyorsunuzdur ..
Eğer doğru anladımsa sayfalara gitmek ve geri dönmek istiyorsanız :
Öncelikle kitabı makro kaydedilebilir hale getirmek gerek, farklıkaydet seçip yeniden aynı adla kaydederken , adın altındaki seçeneklerde makro kaydedilebilir seçeneğini seçmek gerek. Bunu ben yaptım.
Daha sonra özet sayfasına ; üst menüde ekle yi tıklayarak butonlar ekledim , aynı şekilde sayfalardan ikisine de ekledim.
Özet sayfasındaki tuşların koduna gideceği sayfanın tam adını yazdım (sayfa adına cift tık+ ctrl ve Cye basarak alın=
Sayfalardaki tuşların koduna da geri döneceği sayfanın tam adını (ctrl+V basarak yapıştırma ile) yazdım
Bu şekilde diğer sayfalarla muhatap olmadan istenen sayfaya gidiliyor.

Alt kategori dediğiniz konu için bir ayrıntı ya ben görmedim ya da gördüm algılamadım , ancak bir sayfanın altında yer alacaksa o zaman başladığı yerin hücre adresi alt kategorisine direk inmek için yeterli .

Bir inceleyin ve alt+f11 ile ya da sayfanın adında sağ tıklayınca gelen menüde kod goruntule' ye tıklayarak vba kısmını açın ve kodları izleyin, yenileri için oluşturun

Ekli dosyalar