excel de ad-soyad değiştirme

Excel Vers. ve Dili
EXCEL MAKROLAR
sayın arkadaşlar,
elimde excelde uzunca bir liste var.ad, soyad adres gibi devam ediyor.
1- elimdeki liste SOYADI Adı olarak düzenlenmiş.ben bunu toplu olarak Adı SOYADI olarak değiştirmek istiyorum.
2- Adı SOYADI olan bir listeyi SOYADI Adı olarak da öğrenmek istiyorum.
3- ekteki örnekte de gösterdiğim gibi 3 tane isim olursa nasıl değiştirilir.
şimdi arkadaşlar bu işi bilen arkadaşların işine karışmak gibi olmasında normalde çok uğraştım yapamadım .muhtemelen kod yazarak oluyordur ama bilmiyorum

arkadaşlar bu iş nasıl oluyor nasıl yapılıyor bu işi bilen arkadaşlardan öğrenmek istiyorum .yardımlarınızı bekliyorum.
iyi çalışmalar.,,

Ekli dosyalar

S.Yiğit

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 TR
Merhaba,

Yanlış anlamışta olabilirim. Adı başa getirmek istiyorsanız aşağıda bulunan formülü deneyebilirsiniz.. (2 isim olanlarda da işe yarar)

Kod:
=RIGHT(B4;LEN(B4)-FIND(" ";B4))&" "&LEFT(B4;FIND(" ";B4))
RIGHT > SAĞDAN
LEFT > SOLDAN
FIND > BUL
LEN > UZUNLUK

Excel Vers. ve Dili
EXCEL MAKROLAR
çok teşekür ederim
eline sağlık .fakat sana zahmet olacak vaktin olduğu zaman bunu biraz izah edebilirmisin.
nereye nasıl yapıştıracam, nasıl yazacam.makro formüllerinden hiç yapmadım da .sayenizde de birazda bunlardan öğrenmiş olabilirim.
iyi çalışmalar,,

S.Yiğit

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 TR
Formülü kopyalayıp a4 hücresine yapıştırın ve gerekli olduğu kadar aşağı doğru çekiniz. Daha sonra bu alanı seçerek kopyalayın ve sağ tıklayıp özel yapıştırın deyiniz açılan pencereden değerleri seçiniz. Formül kaybolmuş olacaktır. daha sonra B sütununu silin böylelikle adları başa almış oldunuz. Daha ayrıntılı bilgi için excel dershanesine bakınız. Aceleden bu kadar anlatabildim. ayrıca makro değil formüldür bu..

Kod:
=sağdan(b4;uzunluk(b4)-bul(" ";b4))&" "&soldan(b4;bul(" ";b4))

Excel Vers. ve Dili
EXCEL MAKROLAR
çok çok teşekür ederim oldu .sayenizde yaptım.
daha sonra vaktiniz olduğu zaman bu formülün yazılışı hakkında mantığı hakkında biraz bilgi verebilirseniz sayenizde bende bu işi öğrenmeye çalışırım.ben işim geregi excel i çok kullanıyorum.
iyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
2007
Benim de çok işime yaradı teşekkürler :)