Excel 'de döngü ile hesaplama yapma

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 - Türkçe
Merhaba arkadaşlar,

Excel ile hesaplama tablosu yapmaya çalışıyorum. Fakat excel Döngüsü gerekiyor. İnternette biraz araştırdım ama VBA kodlarını bilmediğim için biraz karmaşık geldi.

Yapılması gereken işlem;

A1 Hücresinde bir rakam var. Örneğin 23 olsun.
B1 Hücresi sabit 39,85.
C1 Hücresinde 1000 rakamı var.
D1 Hücresinde 1450,91/225*1,5
E1 Hücresinde C1/D1 var.
F1 Hücresi İşte burası döngü ile bulunacak.
G1 Hücresinde F1 * B1 var.
H1 Hücresinde C1 - F1 var.

Mantığı anlatayım. C1 hücresinde ki rakam personelin fazladan alması gereken para. Asgari ücret haricinde fazladan alacak olduğu. Ben bu kişinin D1 hücresinde fazla mesai saat ücretini buluyorum. Daha sonra E hücresinde ki işlem ile fazladan ödeyeceğim para için ne kadar fazla mesai yazmam lazım bunu buluyorum.

Örneğin 1000 TL için benim adama 103 saat fazla mesai vermem gerekiyor. Ben burada şunu yapıyorum. A1 hücresinde bulunan rakam yani 23 değeri benim max değerim.

Ben ilk önce fazla mesai saatini buluyorum. 1000 TL için 103 saat vermem gerekiyor. F1 Hücresine 5 Yazarsam. 5 * B1 yani 5 * 39,85 olacak. Oda 199,25 TL ediyor.

Burada 199,25 TL G1 hücresinde olmuş oluyor. İşlemin devamında Fark TL yani C1 - G1 yapıp Kalan 800,75 TL 'yi 'de tekrardan fazla mesaiye yani 800,75 / D1 yapmam gerekiyor.

Döngü ile F1 hücresi arttıra arttıra fazla mesai saatini düşürmem gerekiyor. F1 hücresinde ki rakam her arttığında Fark TL 'den yani C1 hücresinden 39,85 TL düşüyor. F1 arttıkça fazla mesai saati düşüyor.

Dikkat edilmesi gereken bir nokta F1 değeri Döngü ile hesaplanırken A1 hücresinden fazla olmamalı. F1 'in max değeri olarak A1 ayarlanmalı.

PHP ile bu işlemi kolayca yapabiliyorum Biraz if biraz For biraz while ile. Fakat vba bilgim yok malesef.

Yardımcı olursanız sevinirim.