Soru Excel de en büyük sayiyi bulma formülü,sadece elle girilen sayilari buluyor

Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Deutsch
Merhaba Arkadaslar,
excel de tabloya el ile girilen sayilar, en büyük sayiyi bul fonksiyonu ile buluyor ve renklendiriliyor,
sorun su,bu tabloya sayilar Userform ile kaydedildigi zaman, sayilar tabloda görünüyor fakat, büyük sayiyi bul fonksiyonu maalesef bulmuyor.
görebilmeniz ve sorunum daha iyi anlasilabilmesi icin maalesef dosyayi ekleyemiyorum.

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,
Büyük olasılıkla formdan girilen sayılar excel sayfasına sayı değil metin olarak kaydediliyordur.
Boş bir hücreye 1 yazın, bu hücreyi kopyalayın, tüm sayıların olduğu bölgeyi seçin, Özel yapıştırdan Çarp seçeneğini kullanın. büyük olasılıkla düzelecektir.

Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Deutsch
Merhaba,
Büyük olasılıkla formdan girilen sayılar excel sayfasına sayı değil metin olarak kaydediliyordur.
Boş bir hücreye 1 yazın, bu hücreyi kopyalayın, tüm sayıların olduğu bölgeyi seçin, Özel yapıştırdan Çarp seçeneğini kullanın. büyük olasılıkla düzelecektir.
Necdet Bey öncelikle zaman ayirip cevap verdiginiz icin tesekkür ederim, dediginizi denemis ve sonuc alamamistim, acaba formda bir islem yapmam gerekiyor olabilirmi, yani formda girilen sayiyi ,sayi olarak kaydettirmek icin bir formül

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

Necdet Bey teknik detayı paylaşmış. Ben de durum çözümlesi yapmak isterim.

Excelde boş bir hücreye metinsel bir ifade yazarsanız bu metin hücrenin soluna konumlanır.

Yine boş bir hücreye sayı yazarsanız bu veri hücrenin sağına konumlanır.

İlgili sütun genişliğini arttırarak bu durumu gözlemleyebilirsiniz.

Kendi tablonuzdada ilgili sütunun sütun genişliğini arttırırsanız yine sorunu tespit edebilirsiniz.

Dikkat durumu tespit etmeniz için ilgili sütunda sağa-sola hizalama olmaması gerekir.

Sorunu çözmek için örnek dosyanızı paylaşmanız fayda sağlayacaktır.

Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Deutsch
Merhaba,

Excelde boş bir hücreye metinsel bir ifade yazarsanız bu metin hücrenin soluna konumlanır.

Kendi tablonuzdada ilgili sütunun sütun genişliğini arttırırsanız yine sorunu tespit edebilirsiniz.

Dikkat durumu tespit etmeniz için ilgili sütunda sağa-sola hizalama olmaması gerekir.

Korhan Bey dediginizi kontrol ettim, ve dediginiz gibi Rakam yazinca sagda, metin yazinca solda gösteriyor. maalesef dosyayi ekleyemiyorum

Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Deutsch
Merhaba,

Hocam ilginiz icin cok tesekkür ederim , TextBox3_Füllen.Value , bu sekilde sonuna Value ekledikten sonra düzeldi