Excel de fonksiyonların yavaş çalışması

Excel Vers. ve Dili
TR
merhaba,

aslında buna başlık olarak tam bir kısa isim bulamadım ama,
promlemim şu;

Excel 2010 TR de makro ve kod kullanmadan, fonksiyonlarla bir program yazdım ama açarken yavaş çılıyor ve açıldıktan sonra yeni veri girişinden sonra kaydederken yavaş kaydediyor, yani biraz bekliyor.
bunu hızlandırmak için SQL ile bağlantılı birşeyler yapmak gerekiyormuş diye duydum, bende domain yapısı ve SQL var, Excel den nasıl bir ayarla bunu hızlandırabilirim. Makro kullanmadan.

Saygılarımla,

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Formül hesaplamasını "El İle" işaretleyip işlem yaparsanız işlem girişlerinde formüller çalışmayacağından dosyada kasılma olmaz.

Hesaplamaları görmek için F9 tuşu ile formülleri çalıştırabilirsiniz.

.

Excel Vers. ve Dili
TR
MERHABA,
Tam anlamadım. yani dosyayı açmak için çift tıkladığımda F9 a mı basacağım, nasıl anlamadım?

Excel de bir çok hücrelere formüller yazmışım ve bu formüller verileri okuyup başka bir sayfaya aktarıyor. Bu dosyayı networkta paylaşıma açtım.
kullanıcılar bu dosyaya tıklayıp açtıklarında biraz bekliyorlar, yani yavaş açılıyor, sebebi de zanedersem içine çok sayıda hücrelere fonksiyonlar yazdım, bunların işlemesini beklemektedir,

bunu kullanıcılara "El il" veya F9 ile açmayı nasıl enpoze edebilirim, bunu daha kolay yolu yok mu?