Merhaba arkadaşlar
örnek veriyorum sayfa bir e un 5,00 tl yazdıgımda sayfa2 de 3te vs vs un yazdıgım zaman hemen karşısına 5 tl çıkmasını istiyorum bunu nasıl yapabilirim birileri yardımcı olabilir mi ?
Sayfa1'de 1. satır başlık satırı 2. satırdan itibaren verileriniz var diyelim. Buna göre B sütunu ürünler, C sütunu fiyatları, D, E ve F sütunları da ürünle ilgili başka bilgiler olsun.
Bu listenin 100'üncü satıra kadar devam ettiğini düşünürsek;
Buna göre; B2'de "UN" ve aynı satırda C2'de 5,00 yazılı.
Başka bir sayfada D sütununuzda ürünler var (1. satır başlık, verileriniz ikinci satırdan başlayarak gidiyorsa) ve fiyatlarını otomatik olarak E sütununa almak istiyorsanız;
D2'de UN yazdınız, E2'ye; =EĞER($D2="";"";DÜŞEYARA($D2;Sayfa1!&B$2:$F$100;2;YANLIŞ)
formülünü yazın (sonra formülü aşağı doğru kopyalayabilirsiniz).
Formülde;
- D2 aradığınız değer
- Sayfa1!&B$2:$F$100 arama yapacağınız alan,
- 2 sayısı; Sayfa1'deki B sütunundan itibaren kaçıncı sütundaki bilgiyi almak istediğiniz (fiyat bilgisi C sütununda, yani B->1, C->2)
- YANLIŞ ifadesi, D2'dekinin tam olarak aynısını aradığınızı ifade ediyor. Örnek dosya olmadan, hayalen ancak bu kadar oluyor.
Ad tanımlama ile yapabilirsiniz.
sayfa1'de 5 yazan hücreye ad tanımla deyip un tanımlarsanız formül sütununa =un yazdığınızda 5 sonucunu döndürecektir.
Sole anlatayım
sayfa 1 e malzeme listesi yaziorym
un 5 tl
margarin 3tl
yağ 3 tl
Sonra sayfa 2 de bi hücreye un yazdgmda hemen yanındaki hücrede 5 tl yi kendi yazması mumkun mu
yani hatırladım istiyorum un yazarsam 5 margarin yazarsam 3 vb.
Zor gibi ama imkansız olmamalı
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.