excel de kişiye özel mail adresi ve şifresi vermek?

Excel Vers. ve Dili
2003 EXCELL TÜRKÇE
Öğrencilere mail adresi verilecektir. Mail adresleri verilirken ismin ilk harfi, araya nokta ve soy ismin tamamı alınarak sonuna @mail.com eklenecektir.
Öğrencilere rastgele mail şifreleri verilecektir.Şifre oluştururken isim bilgisinin ilk iki harfi, soy isim bilgisinin 2,3,4.harfleri ve numaranın son iki rakamıdır.
isimler C sütununda soy isimler D sütununda numara ise B sütununda yer almaktadır.
arkadaşlar bu excel ödevimin küçük bi bölümü ve aynı zamanda son bölümü buraya kadar gelip takıldım yardımcı olabilir misiniz acaba?

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Öğrencilere mail adresi verilecektir. Mail adresleri verilirken ismin ilk harfi, araya nokta ve soy ismin tamamı alınarak sonuna @mail.com eklenecektir.
Öğrencilere rastgele mail şifreleri verilecektir.Şifre oluştururken isim bilgisinin ilk iki harfi, soy isim bilgisinin 2,3,4.harfleri ve numaranın son iki rakamıdır.
isimler C sütununda soy isimler D sütununda numara ise B sütununda yer almaktadır.
arkadaşlar bu excel ödevimin küçük bi bölümü ve aynı zamanda son bölümü buraya kadar gelip takıldım yardımcı olabilir misiniz acaba?
Merhaba,

Mail adresi için,

=SOLDAN(C1;1)&"."&D1&"@mail.com"

Şifre için,

=SOLDAN(C1;2)&PARÇAAL(D1;2;3)&SAĞDAN(B1;2)

Denermisiniz..

.

Excel Vers. ve Dili
2003 EXCELL TÜRKÇE
mail adresi için olan formülde ismin ilk harfini koymadı.
şifre için olan kısımda ise soy isimden alıncak harfler çıkmadı sadece ismin ilk harfi gözüktü.
ilk formülü şu şekilde yazdım =SOLDAN(C3;1)&"."&D3&"@mail.com"
ikinci formülü ise =SOLDAN(C3;2)&PARÇAAL(D3;2;3) şeklinde yaptım
verdiğin formülde şifre için soyadının 2. ve 3. harfini al gösteriyo soruda 2,3,4 diye sormuşlar ve numaranın son iki rakamını istemiş onun içinde SAĞDAN diye bi komut mu kullanıcam acaba.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
mail adresi için olan formülde ismin ilk harfini koymadı.
şifre için olan kısımda ise soy isimden alıncak harfler çıkmadı sadece ismin ilk harfi gözüktü.
ilk formülü şu şekilde yazdım =SOLDAN(C3;1)&"."&D3&"@mail.com"
ikinci formülü ise =SOLDAN(C3;2)&PARÇAAL(D3;2;3) şeklinde yaptım
verdiğin formülde şifre için soyadının 2. ve 3. harfini al gösteriyo soruda 2,3,4 diye sormuşlar ve numaranın son iki rakamını istemiş onun içinde SAĞDAN diye bi komut mu kullanıcam acaba.
Ben yanlış birşey göremedim, örnek dosyayı incelermisiniz..

.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003 EXCELL TÜRKÇE
tmm hocanın verdiği tabloda isimlerin başında 2,3 karekterlik boşluk varmış o yüzden gözükmüyomuş ama anlamadığım bi şey var PARÇAAL(D1;2;3) formülünde 2;3 2. ve 3. harfler demek değil mi neden 3 tane harf seçiyor???

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
tmm hocanın verdiği tabloda isimlerin başında 2,3 karekterlik boşluk varmış o yüzden gözükmüyomuş ama anlamadığım bi şey var PARÇAAL(D1;2;3) formülünde 2;3 2. ve 3. harfler demek değil mi neden 3 tane harf seçiyor???
PARÇAAL(D1;2;3)

Formülde D1 deki verinin 2. karakterinden başlayarak 3 karakteri alır, yani formüldeki 2 alınacak karakterin başlangıç sayısı 3 ise başlangıç karakteri de dahil olmak üzere alınacak karakter sayısıdır.

VERİLER

Bu örnekte D1 hücresinde olsun 2. 3. 4.karakterleri almak için,

=PARÇAAL(D1;2;3) kullanılır..

.

Excel Vers. ve Dili
2003 EXCELL TÜRKÇE
bilgilerin için çok teşekkürler. bi sorum daha olucak
=SOLDAN(C3;1)&"."&D3&"@mail.com" şeklinde bi kod kullandım burda çıkan adresi küçük harfe nasıl çevirebilirim. formülde ne gibi bi değişiklik yapmam lazım

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
bilgilerin için çok teşekkürler. bi sorum daha olucak
=SOLDAN(C3;1)&"."&D3&"@mail.com" şeklinde bi kod kullandım burda çıkan adresi küçük harfe nasıl çevirebilirim. formülde ne gibi bi değişiklik yapmam lazım
=KÜÇÜKHARF(SOLDAN(C3;1)&"."&D3&"@mail.com")

Denermisiniz..

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Rica ederim.

İyi çalışmalar..