Excel de malzeme takibi nasıl yaparım? Tasarım gerekiyor.

Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
Arkadaşlar merhaba. Benim malzeme takip ile ilgili excel de birşeyler hazırlamam gerekiyor fakat excel de çok iyi değilim. Yapmam gerekenleri anlatayım belki örneği vardır ya da bana tasarımda yardımcı olabilecek birileri vardır umarım.

1. Elimde 400 - 450 kalemden oluşan malzeme listesi var.
2. Ben bu malzeme listesine göre sürekli mal alıyorum. Ve aldığım her malzeme karşılığında bono alıyorum ve bu bonoları düzenli olarak ay ay yeni tablo diyelim, bu tabloya girmem gerekli. Örneğin her ay 40-50 bono gireceğim.
3. Malzemeyi 20 farklı grup iş için alacağım.
4. Malzeme listesi gruplarda farklılık gösterebilir. Yani aralara seri numarasına göre yeni malzeme girebilir.
5. Sonuç olarak özetlemek gerekirse elimde 5 farklı grup iş, bu işlerde kullanacağım 400 - 450 kalemlik malzeme var.

Ne istiyorum?

Arkadaşlar yıl sonunda benim aldığım toplam malzemeyi bir tabloda toplama istiyorum. Örneğin 1.grup işten şu kadar 2.grup işten şu kadar gibi. Ve en son bir yılda alınan malzemeyi görmem gerekli. Aslında Tek liste yapıp saga dogru uzuuuun bir tablo yapmayı düşündüm ama kullanışsız ve bulamam isteiğimi çok uzun olunca. Altta farklı sekmelerde yapmayı denedim bu sefer araya yeni malzeme girince toplam tablosunu oluşturamadım çünkü sekme sekme aynı yere malzeme eklemem gerekti toplam alamadım. =( Yardım lazım arkadaşlar.

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Örnek dosya ekleyin.

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
13-06-2029
Sayın s3rcn ;

Ne kadar iyi tahmin edersek edelim, oluşturmak istediğiniz konunun detaylarını asla sizin kadar iyi bilemeyiz.

Ya da bilsek bile sizin kadar bu kadar sabit verileri oturup yazacak kadar motive olmamız, diğer hayat konularımızın arasında mümkün olmayabilir.

Yapmak istediğiniz tasarımın elementlerini , biçim ya da koda gerek duymadan oluşturup buraya örnek olarak yüklerseniz gerekli tabanı vermiş olursunuz ve gerisi gelir. Siz konuya girmeden burada sadece sessizlik hakim olabilir. Çünki burada hiç kimse konunuzu sizin kadar iyi bilemez.

Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
Merhaba. Geçen sene kullandığım dosya bu. Bu arada geçen fonksiyon sayfasında böyle büyük dosya koyduğum için tam ifade edemedim adminlerden onay alamadım. Ama bu sefer kafamda nasıl yapacağıma dair tam olarak birşey olmadığından böyla yapmak zorundayım. Dosya aşağı doğru uzundu boyut küçültmek adına biraz sildim. Geçen sene işler küçük olduğundan işimi görmüştü. ekteki excelde gördüğünüz üzere malzeme isimleri mmevcut. H sütununda TOPLAM AMBAR ÇIKIŞI var. O sütun R sütunundan itibaren ambardan tarafımıa çıkış olan malzemeleri topluyor. Daha sonra J-O arasında projelerde harcadığım toplam malzemeler var. Daha sonra Q sutununda Toplam çıkış yapılan malzemeler - kullandıklarım yapıyor ve benım mutabakat tablomu oluşturuyor. Kısacası malzeme takip tablosu diyebilirim.

Ben sizden bu şekilde yardım istememin amacı gidiş yolunu bulamadım henüz. Nasıl yaparım sorunun cevabını bulmaya çalışıyorum.

İstediğm şey Malzeme çıkışlarını bono bono girerken ayrı sekmelerde proje proje ayırmak istiyorum. Ve bir tabloda bunu birleştirmek istiyorum. Yani benim o listeyi bu sene kullanırsam sağa doğru sonu olmayan bir tablo olacak ve çok uzun da olacağı için gerekli bonoyu bulamama şansım yüksek.

Malzeme listesini kopyalayıp denedim. Ama bu sefer araya fazladan bir malzeme girersem tablolar arasında satır farkı oldu ve toplamları birleştiremedim. Nasıl yaparım arkadaşlar

Ekli dosyalar