Excel de oluşturulan bir sayfayı sadece izin verilen bilgisayarlarda kullanabilme

Altın Üyelik Bitiş Tarihi
22-08-2020
Arkadaşlar Exel de bir program yaptım. Ve bu programın sadece istediğim bilgisayarlarda çalışmasını istiyorum ... Yani kopyalarak çoğaltılmasını engellemek istiyorum ... Bunu yapabilirmiyim ... Şimdiden Teşekkürler ...

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 Tr
11-11-2024
Kod arşivlerinde şöyle bir makro mevcut;

Private Declare Function GetComputerName Lib "kernel32" Alias "GetComputerNameA" (ByVal lpBuffer As String, nSize As Long) As Long

Sub ComputerName()
Dim lngTemp As Long, strPCName As String
strPCName = Space(256)
lngTemp = GetComputerName(strPCName, Len(strPCName))
If strPCName <> "MYCOMPUTER" Then Exit Sub
End Sub

"MYCOMPUTER" benim kullanmış olduğum pc'nin adı. Siz kendi kullandığınız pc'ye göre ismi değiştirirseniz ve kodlarınızı;

satırının altına kalacak şekilde yazarsanız başka pc'de çalışmaz. Tabi ki biraz kafası çalışan bir insan bunu çözecektir. Makrolarınızı şifrelemeniz halinde biraz daha yüksek güvenlik elde edebilirsiniz ancak elektronik ortamlarda hiç bir zaman % 100 güvenlik diye bir şey söz konusu olamaz.

22-08-2020
Kod arşivlerinde şöyle bir makro mevcut;

Private Declare Function GetComputerName Lib "kernel32" Alias "GetComputerNameA" (ByVal lpBuffer As String, nSize As Long) As Long

Sub ComputerName()
strPCName = Space(256)
End Sub

"MYCOMPUTER" benim kullanmış olduğum pc'nin adı. Siz kendi kullandığınız pc'ye göre ismi değiştirirseniz ve kodlarınızı;

satırının altına kalacak şekilde yazarsanız başka pc'de çalışmaz. Tabi ki biraz kafası çalışan bir insan bunu çözecektir. Makrolarınızı şifrelemeniz halinde biraz daha yüksek güvenlik elde edebilirsiniz ancak elektronik ortamlarda hiç bir zaman % 100 güvenlik diye bir şey söz konusu olamaz.
Üstad bu satırın altında kalacak şekilde derken ? neden bahsettiğini anlamadım ...

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 Tr
11-11-2024
Yani kodlarınız;

Sub ComputerName()
strPCName = Space(256)

.... 'kodlarınız
.... 'kodlarınız

End Sub

şeklinde olmalı. Örnek bir dosya eklerseniz eminim ilgilenen bir çok kişi çıkacaktır.

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

Aşağıdaki kodları ThisWorkbook'un kod bölümüne kopyalayıp gerekli değişikleri yaparak deneyiniz.

Değişecek yerler "ABC" diye başlayan yere kendi izin verdiğiniz bilgisayar adlarını yazınız.

Kod:
Private Sub Workbook_Open()
If Environ("ComputerName") = "ABC1" Then
ElseIf Environ("ComputerName") = "ABC2" Then
ElseIf Environ("ComputerName") = "ABC3" Then
Else
    MsgBox "Bu Dosya İzin Vermediğim Bilgisayarda Çalışmaz....."
    ThisWorkbook.Close SaveChanges:=False
End If
End Sub

Excel Vers. ve Dili
2010 English
Peki bu ComputerName kısmını çoğaltabilir miyiz? Burada şu isimli bilgisayarda çalışsın diyoruz.

Bunu artırıp birden fazla bilgisayar ismini yazıp sadece belirli bilgisayarlarda çalışmasını sağlayabilir miyiz? Yoksa hangi bilgisayarda çalışacaksa her bilgisayar için makroyu baştan mı yazmamız gerekir?

Mahir64

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013-Türkçe
Excel 2016-Türkçe
İyi Akşamlar

Teşekürler Necdet bey işe yaraması muhtemel.

22-08-2020
Üstad Örnek bir dosya gönderebilir misiniz ?