Excel de rapor alma

Excel Vers. ve Dili
Microsoft® Excel 2002
benim şöyle bir sorunum var. ekteki dosyada da görüleceği üzere yaptığımız balık satışlarının günlük ve aylık toplamlarını görmek istiyorum. yani gün içinde hangi cins balıktan kaç kasa satmışız kaça satmışız toplamlarını günlük ve aylık görmek istiyorum. dosya içerisinde ayntılı olarak anlatmaya çalıştım. sezon dışında fazla iş olmadığı şimdilik basit formüllerle hallediyorum. ancak sezonda işler artacağı için işin içinden çıkak çok zor.

umarım ilgilenecek hayırsever bir arkadaş olur. şimdiden çok teşekkürler

Son düzenleme:

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Slm.
Eki inceleyin.
Günlük ve Aylık sayfalarınızı silebilirsiniz.
İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
Microsoft® Excel 2002
çok teşekkür ederim arkadaşım ellerine ve emeğine sağlık. tam istediğim gibi olmuş. bu sayede işim biraz rahatlamış oldu sağol...

Excel Vers. ve Dili
Microsoft® Excel 2002
herşey tamam da aylık dökümde genel toplamdan öte balığın cinslerine göre de toplamları görebilmeliyim tıpkı günlük de olduğu gibi. sana zahmet...

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Slm.
Doğru anladıysam galiba isteğiniz bu şeklide.
Eki inceleyin.
İyi çalışmalar.

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Syn. Freeman;
Tabloda istediğinizi pek anlayamadım.
Aylık raporda ayı belirlediğinizde o aya ait verilerden ne tür bir listeme istiyorsunuz?
Örn:
Tarihe göre;
balık adı na göre;
balık adı+tarihe göre
Balık adı+tarih+fiyata göre;
vs..
Boş hücrelere gelince;
Aylık listede balık adına göre toplam alındı. Eğer tabloya gelen bir verinin kasa yada tutar başlığı altındaki karşılığı boş ise o isimli ürün daha üstte geçmiş demektir. Yani boşluksuz bir liste balık adına göre yapılmış bir liste olur.
Net belirleme yaparsanız buna göre tablo oluşturmak kolay.
İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
Microsoft® Excel 2002
ekte gönderdiğim raporlar gibi olmasını istediğim... aylık rapor istediğimde balığın ay içindeki durumu basite indirgenmiş rapor halinde sadece. mesela raporda gopez balığının ay içinde kaç kasa kaç kaç paradan satılmış .. bu örneği tüm balıklar için çoğaltabilirizzz....bu arada ne olacak bu toraman olayı umarım affedilirr....byeee...

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Slm.
Ekteki uygulamayı inceleyin.
Not: Ay , yıl yada balık cinsi seçimlerinde tabloya gelen tarih bu seçimle ilgili bulunan ilk tarih olacaktır.
İyi çalışmalar.