excel de saat ayarlama

Excel Vers. ve Dili
2016 Türkçe - 2021 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
24.06.2023
merhaba arkadaşlar kafama takılan bi sorum var. benim bi excel tablom var ve araç giriş saatlerini yazıyorum. tablo günlük olduğu için tarih kısmına gerek yok ve benim yapmak istediğim A1 hücresinde saat yazıyor ve B1 hücresinde açılır liste olarak araç firma isimleri yazıyor. ben B1 de araç firma ismini seçtiğimde A1 hücresine otomatik olarak o anki saati yazsın. bunu nasıl yapabillirim. VBA veya formül olarak ? şimdiden yardımlarınız için teşekkür eder hayırlı günler dilerim.

askm

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2010-2016
Belirttiğiniz hücreye =Şimdi() yazıp, hücre biçimlendirmesini de istediğiniz saat biçimini seçerek yapabilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
2016 TÜRKÇE
Merhaba Sayfanın kod bölümüne;

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Not Intersect(Target, [B2:B100000]) Is Nothing Then Cells(Target.Row, "a") = Format(Now(), "hh:mm:ss")
End Sub

yazarsanız B2 den itibaren araç seçtikçe A ya saati otomatik yazar. (Ben tarih formatını kullanıyorum. Oradan uyarladım)

Sayın Askm (Öğrenmek için soruyorum. Lütfen yanlış anlamayın. Geçen çalışmamda çok emeğiniz var )

=Şimdi() yazıp, hücre biçimlendirmesini de istediğiniz saat biçimini seçerek yapınca zaman değiştikçe hücredeki saatte değişmez mi?

Excel Vers. ve Dili
24.06.2023
vurkan bey verdiğiniz kodu ekledim fakat B hücresindeki açılır listeden araç seçtiğimde kod hata veriyor. B hücresinde kodlar yazılı olduğu için olabilir mi? açılır liste olmasından dolayı yani

Excel Vers. ve Dili
24.06.2023
Merhaba Sayfanın kod bölümüne;

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Not Intersect(Target, [B2:B100000]) Is Nothing Then Cells(Target.Row, "a") = Format(Now(), "hh:mm:ss")
End Sub

yazarsanız B2 den itibaren araç seçtikçe A ya saati otomatik yazar. (Ben tarih formatını kullanıyorum. Oradan uyarladım)

Sayın Askm (Öğrenmek için soruyorum. Lütfen yanlış anlamayın. Geçen çalışmamda çok emeğiniz var )

=Şimdi() yazıp, hücre biçimlendirmesini de istediğiniz saat biçimini seçerek yapınca zaman değiştikçe hücredeki saatte değişmez mi?

vurkan bey verdiğiniz kodu ekledim fakat B hücresindeki açılır listeden araç seçtiğimde kod hata veriyor. B hücresinde kodlar yazılı olduğu için olabilir mi? açılır liste olmasından dolayı yani

Excel Vers. ve Dili
2016 TÜRKÇE
Merhaba ekli dosyayı inceleyiniz. B hücresinde açılır listeden araç seçiyorsanız nasıl bir kod var anlamadım. Dosyanın bir benzerini paylaşsanız daha kolay ve isabetli cevaplar alırsınız.

http://s3.dosya.tc/server17/qcnczm/SAAT_PLAKA.rar.html

5 Ağustosta sorduğunuz soruya aynı gün yanıt verilmiş, siz günler sonra cevap veriyorsunuz. Ben sizin konuyu unutmuştum bile.

turist

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2013 64Bit
English
Sayın @kont1327
Açılır Listeniz B2'den başlıyorsa;
A2 hücresine:
=EĞER(B2="";"";METİN(ŞİMDİ();"ss:dd:nn"))
formülünü yazın, kopyalayıp aşağıya ihtiyacınız olan yere kadar yapışltırın.