Excel de tek hücreye birden çok seçenekten birini seçip yerleştirmek için yardım

Excel Vers. ve Dili
ofice 2007
Bazı sorunların her zaman kötü olduğu söylenemez bu sorun sayesinde bu siteyi tanıdım ve benim gibi bir acemi için en iyi kitaptan daha verimli olduğunu söyleyebilirim.Kusura bakmayın excel konusunda baya acemiyim onun için benim için sorun olan konu size basit gelebilir.Sorunum şu .ir hücreye tıklandığı zaman bazı çalışmalarda açılıyor ya Bay/bayan diye sonra size hangisi uygunsa onu giriyorsunuz.veya bir hücreye tıklandığı zaman örneğin 12 ayın isimleri çıkıyor siz hangisi uygunsa onu tıkladığınız zaman oraya yazıyor bunu excelde nasıl yapabilirim bu konuda acil yardım ederseniz çok sevinirim.Bahsettiğim gibi bu konuda çok (bu sitede yazılanları gördükten sonra)acemi olduğumu anladım lütfen benim seviyeme inipte izah ederseniz çok sevinirim.Örneği giremedim fakat birinni doğum tarihini yazacağız o hücreye tıkladığımızda 1 den 31 kadar rakam çıkacak hangi gün doğduysa onu tıklayacağız ve o hücreye yerleşecek.Doğduğu ay hücresine tıkladığımızda ocaktan aralıka kadar liste çıkacat hangi ayda doğduysa onu tıkladığımzda o ay o hücreye yerleşecek bunu nasıl yapacağımı öğrenmek istiyorum

--------------------------------------------------------------------------------

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
ofice 2007
çok teşekkürler bu site bir harika yardımlarınız için çok teşekkür ederim.Ben işimle ilgili detaylı bir program hazırlama istiyorum önceden biraz çekiniyordum fakat bu siteyi tanıdıktan sonra bu işin o kadarda zor olmayacağını görebiliyorum:icelim: :hihoho: