excel de uyarı

merhaba ben çalıştığım şirkette bir takım listeler tutuyorum bu listede örneğin 15.01.2005 de gelmesi gereken bilgiler var bu birtane iş için kolay ama adetlerde 100 lere çıkınca işde bayağı zorlaşıyor. bu tarih geldiğinde beni uyaracak bir sistem varmı dır. bunu not programlarıyla değilde excel'in kendi bünyesinde yapmasını istiyorum.

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Bu tür uyarıları excelde yapmak elbette mümkündür. Bu tür uyarılar için tarih geldiğinde hücredeki yazının veya dolgu rengini "koşullu biçimlendirme" özelliği ile değiştirerek uyarı amaçlı kullanabilirsiniz. Bu sadece bir öneriydi bunun dışında işlevler ve makro ilede yapılabilir. Burada sizin nasıl bir şey düşündüğünüz önemli ona göre çözüm üretilebilir. İsterseniz bir örnek dosya ekleyiniz.

dosya ektedir ve bu tablo uzayıp gidiyor renk değiştirerek değilde bir uyarı mesaj kutusu gibi gelmesini istiyorum acaba çok şey mi istiyorum

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Sizin ekte hangi tarihler baz alınacak belirtmemişsiniz. Fakat ben başka bir örnek hazırladım inceleyiniz. İstediğiniz tam olarak ekte sunulan dosyadaki gibi bir uyarımı olacaktır.

evet bu şekilde bir uyarı ama bu sadece bir satır veya sütun için değil mesala k,n,q,t,v,x,z.... sütunlarda benim için tarih bu tarihleri excel kendisi buluyor

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Bu kadar çok sütunu makro ile taratmak işlem süresini çok uzatabilir. Ayrıca makroda kesin bir tarama aralığı tanımlanmak zorundadır. Taranacak alanın her seferinde değişmesi makronun çalışmasını tamamen bozacaktır. Bu durumda kodlardada değişiklik yapmak zorunluluğu vardır. Birde ekte makrosuz koşullu biçimlendirme özelliği ile yapılmış bir örnek sunuyorum inceleyin.

yarımdımlarınız için çok teşekkürler ben bu biçimlendirmeyi kendi tabloma nasıl uygulayabilirim ne yapacağım konusunda hiç bir bilgim yok.

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Koşullu biçimlendirme özelliği ile ilgili olarak yakında MAKRO DERSANESİ bölümünde bir eğitim notu sunacağım.

Excel Vers. ve Dili
excell2003
ben bu ekleri indiremedim ama yardimci olabilirseniz sevinirim..

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 TR | Excel 2013 TR
06/11/2008 öncesi dosyalar arşivden silindi.

Siz takıldığınız şeyi belirtirseniz yardımcı olan biri mutlaka çıkacaktır.

Excel Vers. ve Dili
office2007 vba
tarihi geleni bul

arkadaşlar;
tarihi geleni bul işimli dosyayı indiremiyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Bagcivan

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2019 türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
11-10-2027
arkadaşlar;
tarihi geleni bul işimli dosyayı indiremiyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Mustafa Bey,

Forumun belli bir tarih öncesi arşivi silinmişti. Bu yüzden indiremiyorsunuz. Forumun arama butonunu kullarak istediğiniz konuyu arayın. Çözümü bulamazsanız yeni konu açarak sorunuzu sorabilirsiniz.