Excel de veri girişi ve otomatik kaydırma ??

Excel Vers. ve Dili
TR

MERHABA ARKADAŞLAR;
excell de bir hücreyi veri girişi için sabitliyeyim. Bu sabit hücreye her veri girdiğimde aşağı doğru diğer alt hücrelere otomatik kaysın istiyorum.

YANİ A1 HÜCRESİNE VERİ GİRDİĞİMDE OTOMATİKMEN A2 HÜCRESİNE KAYSIN (YAZILSIN) VE A1 HÜCRESİ YENİ VERİ GİRİŞİ İÇİN BOŞA ÇIKSIN. A1 HÜCRESİNE İKİCİ KEZ VERİ GİRDİĞİMDE A3 HÜCRESİNE KAYSIN(YAZILSIN), A1 HÜCRESİNE ÜÇÜNCÜ KEZ VERİ GİRDİĞİMDE A4 HÜCRESİNE KAYSIN(YAZILSIN) VE BÖYLECE DEVAM ETSİN....

YARDIMLARINIZ BEKLİYORUM.
ÇOOK TEŞEKÜR EDERİM,

Son düzenleme:

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba

ek dosya gibi bişey mi istiyorsunuz?

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, [a1]) Is Nothing Then Exit Sub
If Target.Count > 1 Then Exit Sub
Application.EnableEvents = False
    [a1].EntireRow.Insert
Application.EnableEvents = True
End Sub

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
TR
Merhaba,
dediğinizi tam anlamadım, bunu makro ile değil bilnene excell formülleri ile yapmak mümkün mü?
Basit bir excel sayfam var, a1-b1-c1 hücrelerini veri girişi yapmak istiyorum ve kilit olmacak, ve diğer hücreleri kitlemek istiyorum, veriler buradan girildin, her girilen veri sonraki satırlara kaydırılsın (a2-b2-c2 / a3-b3-c3 / ..... Gibi )

çok teşşekür ederim.

Excel Vers. ve Dili
TR
Merhaba,
dediğinizi tam anlamadım, bunu makro ile değil bilinen excell formülleri ile yapmak mümkün mü?
Basit bir excel sayfam var, a1-b1-c1 hücrelerini veri girişi yapmak istiyorum ve kilit koymayacağım bu hücrelere, ve diğer hücreleri kilitlemek istiyorum, veriler A1-B1-C1 hücrelerinden girildiğinde, her girilen veri sonraki satırlara kaydırılsın (a2-b2-c2 / a3-b3-c3 / a4-b4-c4 /..... Gibi )

çok teşşekür ederim.

Excel Vers. ve Dili
TR
merhaba,
teşekkür ederim, proğram çalışıyor. fakat
A1 Hücresine kilit koymadım, diğer tüm hücreler kilitli iken
sayfayı korumaya aldığımda proğram hata veriyor.
bunu nasıl çözebilirim?

Yani A1 hücrem veri girişi için kullanılsın ve kilitsiz olsun, diğer hüçreler ise kilitli olsunki veriyi giren önceden girilen verileri silmesin, müdahale etmesi istiyorum, kilitli/kilitsiz hücreleri belirliyorum sayfayı korumaya alıyorum proğram hata vermeden çalışsın

iyi çalışmalar

Excel Vers. ve Dili
TR
Sabit hücrelere Veri Girişi ve Otomatik Kaydırma

Merhaba,
Makro kullanmadan, basit bir excel sayfam var, A1-B1-C1 hücrelerini veri girişi yapmak istiyorum ve kilit koymayacağım bu hücrelere, ve diğer hücreleri kilitlemek istiyorum, veriler A1-B1-C1 hücrelerinden girildiğinde, her girilen veri sonraki satırlara kaydırılsın (A2-B2-C2 / A3-B3-C3 / A4-B4-C4 /..... gibi ) ve A1-B1-C1 hücreleri bir sonraki veri girişi içi tekrar boş olsun.

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba

sorunuza çözüm önerilmişti.
sorunuzu örnek dosya ile destekleyiniz.

Excel Vers. ve Dili
TR
merhaba,
verdiğiniz önceki örnek, makro kullanılmış, ben makro olmadan sadece formüllerle ve fonksiyonlarla nasıl yapabilirim ?
teşşekür ederim.

Excel Vers. ve Dili
TR
Excel den veri girişi ve otomatik kaydırma

merhaba,
sözkonusu örnek dosyasını yolluyorum.
Yeşil hücrelere koruma/kilitli değil ve sadece veri girişi için kullanılacak,
Kırmızı hücreler ise koruma/kilitli hücrelerdir, sadece A1-B-C1 hücrelerinen veri alırlar
Bu durumda sayfayı koru moduna aldığımda A1-B1-C1 hücrelerine veri girişi yapamiyorum, hata veriyor.
Teşşekür ederim, iyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
TR
merhaba,
sözkonusu örnek dosyasını yolluyorum.
Yeşil hücrelere koruma/kilitli değil ve sadece veri girişi için kullanılacak,
Kırmızı hücreler ise koruma/kilitli hücrelerdir, sadece A1-B-C1 hücrelerinen veri alırlar
Bu durumda sayfayı koru moduna aldığımda A1-B1-C1 hücrelerine veri girişi yapamiyorum, hata veriyor.

Ekli dosyalar