Excel #Değer! Hatası

Tzy

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 TR
Merhabalar, makro ile oluşturulan bir excel dosyam var. Sunucuda bu dosya çalışıyor herhangi bir hata vermeksizin. Fakat farklı bir bilgisayarda açmaya çalıştığım zaman makrodan çektiğimiz veriler haricinde, formüller ile oluşturulan hücrelerin tümü #Değer! hatası veriyor. Aşağıya örnek linkleri koyuyorum.

İlk açıldığında çalışan dosya;

Güncelle dedikten sonra tablolar;

Formüllerde herhangi bir hata yok;

DoğanD

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365 TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
05-10-2028
Merhaba,

Formül başvurularını kontrol edin, eğer bir hata ayıklama metodu kullanmıyorsanız Hata (Değer, Yok, Sayı/0 vb.) değeri ile yapılan tüm matematiksel işlemler (Hata + 10 = Hata gibi) hata ile sonuçlanacaktır. Adım adım ilk hata veren hücreyi bulmalısınız. Hata sebebini tespit etmek için uzun bir formülse, hata kaynağını belirlemek için Formüller Sekmesinde > Formülü Değerlendir işlevini kullanabilirsiniz. Değerlendir butonuna her basışınızda Excel sıralı ve adım adım formülü hesaplayacaktır. Bu sayede de hatanın kaynağına erişip çözebilirsiniz.

Tzy

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 TR
Merhaba,

Formül başvurularını kontrol edin, eğer bir hata ayıklama metodu kullanmıyorsanız Hata (Değer, Yok, Sayı/0 vb.) değeri ile yapılan tüm matematiksel işlemler (Hata + 10 = Hata gibi) hata ile sonuçlanacaktır. Adım adım ilk hata veren hücreyi bulmalısınız. Hata sebebini tespit etmek için uzun bir formülse, hata kaynağını belirlemek için Formüller Sekmesinde > Formülü Değerlendir işlevini kullanabilirsiniz. Değerlendir butonuna her basışınızda Excel sıralı ve adım adım formülü hesaplayacaktır. Bu sayede de hatanın kaynağına erişip çözebilirsiniz.

Merhaba Doğan bey,
Formüllerden birini değerlendir dediğimde şu şekilde bir ibare ile karşılaşıyorum.

B23*0,28 --- Buradaki B23 bir web sitesinden kur değerini çekiyor. Sonrasında tekrar değerlendir dediğimde
"3008,25"*0,28 olarak görünüyor. Tekrar değerlendire tıkladığım zaman #Değer! geliyor. Nereyi gözden kaçırıyorum bilemedim

Şunuda eklemek istiyorum, bu dosya oluşturulduğu sunucuda sorunsuz şekilde çalışıyor. Ben farklı bir bilgisayarda açmaya çalıştığım zaman bu hatayı alıyorum.

Son düzenleme:

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

Eğer aşağıdaki gibi çift tırnak içinde görünüyorsa hata vermesi normaldir. Tırnaklardan arındırmak gerekir.

"3008,25"*0,28

Tzy

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 TR
Merhaba sorunu çözdüm teşekkür ediyorum. Veriyi çektiğim kaynak sayfasında virgül yerine nokta ile veriyi alıyormuş. Kod çalışmamış. Onu düzeltince sorun çözüldü. İlgilendiğiniz için çok teşekkür ederim