Excel dosyaları ayrı ayrı açılıyor

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
Arkadaşlar değişik bir sorunum var yardımcı olursanız çok memnun olurum.

Windows7 x64'de Office2003 kullanıyorum.Office SP3 yüklü tüm update'ler yapıldı. Sorunum Excel file'larım ayr ayrı açılıyor.Excelde Windowsu tıkladığımda hangi excel file açmışsam bir tek onu görüyorum diğerlerini göremiyorum. Üç veya dört tane açmış olduğum excel dosyaları hepsi ayrı ayrı açılıyor. Bundan dolayı excel dosyalar arası hesaplama yapamıyorum. Ancak açık olan dasyada dosya aç şuraya git dersem aynı excel içersinde birden fazla excel dosyası çalıştırabiliyorum.Word de ve powerpointe bu sorunum yok.

Bu konuda bilgisi olan ve daha önce bu konuda sorun yaşamış olan arkadaşların yardımını bekliyorum.

Saygılarımla.

zafer

Super Moderator
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2003 TÜRKÇE
OFFICE 2010 TÜRKÇE
Merhaba

Bilgisayarda Başlat-Çalıştır kısmına regedit yazarak kayıt defterine girin.

\HKEY_CLASSES_ROOT\Excel.Sheet.8\shell\open\ dosyasına ulaşın

open dosyası içindeki command değerini silin, varsayılan değere 2 defa tıklayın ve oradaki program yolunu şu şekilde değiştirin "C:\Program Files\Microsoft Office\Office11\EXCEL.EXE" /e "%1"

Not:Burada şuna dikkat edin /e "%1" yazan yerde /e ile "%1" arasında bir boşluk bırakarak yazın. %1 yazarken Tırnak işaretlerini de aynen yazın. Üstte benim yazdığımı aynen kopyalarsanız sorun olmaz)

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
Cevabınız için teşekkürler.Bu çözümü forumda bulmuştum denedim olmadı. Word de ve PowerPoint de sorun yok sadece excel dosyalarını ayrı ayrı açıyor.Windows tab'ında sadece tek bir dosyayı görüyorum.Diğer açtıklarım yok maalesef.

saygılarımla

zafer

Super Moderator
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2003 TÜRKÇE
OFFICE 2010 TÜRKÇE
Merhaba

Siz örneğin masaüstünden veya diskten herhangi bir excel dosyasını açıyorsunuz.
Tekrar başka bir dosya içinde aynısını yapıyorsunuz.
birinci için Excel'in içinde pencereye girdiğinizde ikinci açılan gözükmüyor.
ikinci dosyayı seçip aynı işlemi yaptığınızda pencerede birinci açılan dosya gözükmüyor.

sadece bende Windowsta çubukta ayrı ayrı tablar olarak gözüküyordu.

eğer öyleyse ben yukarıda bahsettiğim regedit ayarları ile bu sorunu çözdüm.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
excel 2003
türkçe
Araçlar>seçenekler>görünüm>görev çubuğundaki pencereler

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
Söyledikleriniz teker teker yapıyorum fakat çözüm olmuyor.Şu dikkatimi çekti. Kaçtane excel dosyası açarsam açayım Taks Managerda okadar excel.exe dosyası gözüküyor. Beş tane excel dosyası açayım TaskManagerımda beş adet excel.exe dosyası var.Bunun normalde bir tane olması gerekiyor. Microsoft dahi anlayamadı.

teşekkürler.