excel dosyamın kopyalamaya karşı korumak

Excel Vers. ve Dili
excel 2016 32 Bit ve Excel 2020 32 Bit Türkçe ve İngilizce
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
10-12-2024
selamlar;
Benim mesleğimle ilgili hazırlamış olduğum bir excel program dosyası var.bunu istiyen kişilere cd vasıtası ile göndererek kişinin bilgisayarına kopyalanmasını , ancak benim belirlemiş olduğum bir kod'un yüklenmesi sonucunda programın çalışmasını istiyorum.Ayrıca kişinin bilgisayarında bulunan programın başka cd,veya hard-disk,flaşh-disklere kopyalanmasını önlemeyi istiyorum.bu konuda tarafıma yardımcı olunursa sevinirim.Herkese iyi çalışmalar.

baydeniro

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016
20-02-2025
İyi bir fikir.

baydeniro

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016
20-02-2025
Merhaba cocoa35. Bilmiyorum geçen zaman zarfında soruna yanıt bulabildin mi. Ama bu zaman zarfında benim anladığım kopyalamayı engellemek olanaksız. Ama dosyanın yeni ortamda kullanılmasını engelleyecek çözümler olabilir.

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
bu sorun tüm dünyada var. müzik ve film sektörü bundan muzdarip.
bir süre önce cd nin 5 defadan fazla kopyalanması durumunda kendini imha etmesiyle ilgili bir çalışma okumuştum ama sanırım başarılı olamadı.
bu sorunu çözebilen iyi bir kazanç sağlayacaktır.

Bakarsınız bir Türk program üstadı meseleyi çözer belli mi olur? Keşke...

baydeniro

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016
20-02-2025
Bırakın kopyalamayı engellemeyi, içindeki makroların çalışması bile engellenemiyor.

Excel Vers. ve Dili
türkçe office 2002
xp pro plus
sn:cocoa35

bulursanız lütfen bizide haberdar edin

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
bu konuda bir fikrim vardı ama galiba geç kaldık. bikaç gün önce bu konuda ciddi ilerlemeler olduğunu duydum. çözümlerden biri, orjinal cd üzerine içeriğinden başka koruma amaçlı lazerle bir kod yazılıyor, kopya cd de bu kod olmadığından kayıt işlemi gerçekleşmiyor.
birkaç program üretilmiş bu konuda. detaylı bilgi edinirsem paylaşırım.

Excel Vers. ve Dili
excel 2010 tr
bence en güzeli

Dosyayı bir set up yapılacak hale getirin ve otomatik aktivasyon kodu istemesini sağlayın sizin aktivasyon onayı verdikleriniz kullansın vermedikleriniz maalesef seyreylesin.