excel dosyası adı maksimum kaç karakter olabilir

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft OFFİCE Ev ve İş 2019 TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
18-03-2025
merhaba sayın hocalarım bu soruyu sormak istedim karşıma çok defa şöyle sorunlar çıktı
Flash belleklerden excel dosyaları çalıştırırken yada kopyalarken isim uzun gibi uyarılar alıp kopyalama yada açma işlemlerini gerçekleştiremedim. sorunun tanımından ble tam emin değilim ama işte sayın hocalarım excel dosya adları uzun olunca bazı uyarılar alıyorum
bu soruyu sorma nedenim şu ben yaklaşık 2 senedir excel.web.tr den yüzlerde örnek çalışma dosyası indirdim sayın hocalarımın uygulamalı çözümlerden tutun benim ve başka arkadaşların sorularına örnek çözümleri indirdim.

aradan zaman geçince lazım olan bi formülün hangi dosyada olduğunu hatırlamam çok zor oluyo her excel dosyama tek tek bakıyorum
adlar uzun olmasın diye örneğin
syn ömer hoca çözüm-1
uzmanamele çözüm E.Y
Ali hoca enterpolasyon
syn yurttaş topla.çarpım-1
gibi adlarla kaydettim ama bazı örnek dosyalarda birden fazla formülasyon var
işte bu sebeplerden dolayı excel dosyasının adını maksimum nasıl yapabilirim

mesela ..birden fazla eğersay formülünü barındıran topla.çarpım örneği. gibi

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
.

Yanlış bilmiyorsam, dosya yolu da dahil, dosya adı uzunluğu maksimum 218 karekterdir.

.

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft OFFİCE Ev ve İş 2019 TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
18-03-2025
peki hocam harici disklerden veri kopyalarken yada pc den harici diske veri (excel dosyaları) kopyalarken bu tarz hatalar almamın sebebi nedir?

sorumun başındada belirttim karşılaştığım olayın sorusunu tam sorduğumdanda emin değilim ama çok defa excel dosyasının adını azaltıp tekrar kopyalayınca sorun halloluyodu