excel dosyası içinde saat

Katılım
9 Ağustos 2005
Mesajlar
36
Excel Vers. ve Dili
iş-2003 türkçe
selamlar

excel dosyası içinde
bilgisayarımızın sağ alt köşedindeki gibi çalışan
bir saat fonksiyonu varmıdır acaba ?

(saat 17:17 iken 17:18 olduğunda yine değişecek)
ve buna bağlı olarak tarihte değişecek şöyleki
saat 23:59 ve tarih 17/09/2004 iken saat 00:01 olduğunda 18/09/2005 olucak şekilde

=şimdi() formülü hariç

teşekkürler
 

Haluk

Özel Üye
Katılım
7 Temmuz 2004
Mesajlar
12,406
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
Ekli dosyayi inceleyiniz.

Ancak, kullandiginiz XL surumu 97 ise calismayabilir. Cunku, AddressOf operatoru galiba Office2000 ve uzeri versiyonlarda mevcut.

Eger dosya sizin versiyonda calismazsa, baska bir kodlama dusunebiliriz.
 
Katılım
9 Ağustos 2005
Mesajlar
36
Excel Vers. ve Dili
iş-2003 türkçe
teşekkür

müthiş :bravo:
elinize sağlık haluk bey çok güzel olmuş

teşekkür ederim
saygılarımla....
 

Seyit Tiken

Uzman
Uzman
Katılım
23 Ağustos 2005
Mesajlar
4,651
Excel Vers. ve Dili
Excel : 2010
Haluk Bey Merhaba,
Þimdiye kadar excelde gördüğümün en iyi saat diyebilirim.
Sistemi etkilemiyor. Bir yerde buna benzer bir dosya indirdim. Fare okunu titreşimli hale getiriyordu. Yalnız o dosyada hem dijital hemde manuel (klasik) saat bir arada ve birlikte çalışıyordu. Gerçekten beğendim. Gelelim soruya : Saat formatını 1'den 24'e kadar değil de 1'den 12'ye nasıl dönüştürebilirz? Yani saat her 12'yi bitirdi mi 1 olacak.
Teşekkür ederim...
 

Haluk

Özel Üye
Katılım
7 Temmuz 2004
Mesajlar
12,406
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
Teşekkürler Eyüp bey ve Seyit bey.

Seyit bey, saat formatı ile ilgili olarak, dosyadaki RunMe fonksiyonunda, aşağıdaki satırı orjinaliyle değiştirseniz işinize yarar mı acaba ?

Kod:
    Range("A1") = Format(Now, "dd.mm.yyyy hh:mm:ss AM/PM")
 
Katılım
9 Ağustos 2005
Mesajlar
36
Excel Vers. ve Dili
iş-2003 türkçe
haluk bey birde çok önemli olmamakla beraber
bir excel dosyası açıkken timer dosyası açarsam
açık olan dosyanın ilk sayfasındaki
A1 hücresi değişip tarih ve saat çalışmaya başlıyo
yalnız zemin rengi siyah değil normal beyaz

ama dediğim gibi çokta önemli değil

saygılarımla

tekrar teşekkür ederim....
 

Haluk

Özel Üye
Katılım
7 Temmuz 2004
Mesajlar
12,406
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
Merhaba sayın vassago1974,

Diğer dosyaları etkilememesi için ufak bir revizyon yaptım. Dosya ektedir...
 
Üst