Excel dosyasında saniyede bir veri yenilemesi

Excel Vers. ve Dili
Office 2003
Excel dosyasında saniyede bir veri yenilemesi yapılabilir mi?Excel dosyam var sqlden veri alıyor sağ tıklayıp verileri yenile yapıyorum.Ben o excel dosyasını hiç açmadan 1 saniyede bir verileri yeniletebilir miyiz?Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba

dosyanız dakikada bir yenileniyor, bu yeterli değil mi?
her saniyede yenilendiğinde bunu takip edebilecek misiniz?

Kod:
Sub sql_yenile()

ExecuteExcel4Macro _
        "(""HUN GELBUL2010 _GB_Stok_Kod_Listesi_1"",TRUE,FALSE,FALSE,TRUE,FALSE,TRUE,1,TRUE,TRUE,TRUE,[COLOR="Red"]1[/COLOR],TRUE,""D:\Veri Kaynaklarım\HUN GELBUL2010 _GB_Stok_Kod_Listesi.odc"")"
End Sub
burada kırmızı rekli 1 yazan yeri dakika değil saniye olarak yazılabilir belki, test edemedim ama işe yarayacağını sanmıyorum. galiba 1 dakikadan az süreyi kabul etmiyor.

eğer bu kodda mesela yarım dakikayı kabul ediyorsa bunu sürekli yenilenebilir şekilde düzenlemek mümkün.

Excel Vers. ve Dili
Office 2003
Burdaki veriler stok kodları.Ben onları takip etmek için değil barkodları çıkartırken stok kodlarını sorgulamak için kullanıcam.O excel dosyasını açıpta verileri yenile yapmak istemiyorum.Dakikada bir yenilerse yeni açılan kartları göremem.Bunun için ben o excel dosyasını hiç açmadan verileri kendi yenilesin istiyorum.Eğer saniyede bir olmuyorsa artık süreyi ne kadar kısaltabilirsek o kadar iyi.Vermiş olduğun kodu nasıl kullanacağımı bilmiyorum ama bi denemeye çalışayım.Teşekkür ederim.

Zeki Gürsoy

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 365 (64 bit) - Türkçe
İşinize yarayacak teknikler:

Sonsuz döngü (Do-Loop), OnTime metodu, Timer

Excel Vers. ve Dili
Office 2003
Bu metodu nasıl kullanabilirim ve bu metodla exceli hiç açmadan verileri yenileyebilir miyim?

Zeki Gürsoy

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 365 (64 bit) - Türkçe
Şunun gibi olabilir...

Kod:
Sub auto_open()
    Call re_Fresh
End Sub

Sub re_Fresh()
    Sheets("data").QueryTables(1).Refresh