Excel dosyasından başka excel dosyasına veri kopyalama

Excel Vers. ve Dili
Office 2016 TR 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
31/06/2023
merhaba. elimde içeriği aynı ama isimleri farklı excel dosyası var. bu excellerin sayfa 1 adlı sekmesindeki seçilmiş veriyi "Tüm Kayıtlar "adlı dosyanın "xxx" sekmesine kopyalamasını istiyorum.

sorun şu test isimli excel çalışmam ismi hergün değişmektedir ama ""Tüm Kayıtlar " dosyam sabittir devamlı veriler bunda toplanacaktır.

olayı daha da aydınlatma manasında durumu şöyle izah edeyim. günlük depo kaydı tutmaktayım hergün excel dosyamın adı o gün olarak değişmektedir. verilerimi kaydettiğim excel verdiğim malzemer ile fişlerimi işlemek istiyorum.

karşılaştığım sorun işlem günlük kayıttan veriyi alıp diğer excele kopyaladıktan sonra günlük olan excelin kapanması. ayrıca birde "Tüm Kayıtlar " sekme nasıl seçebilirim. şimdiden teşekkür ederim.

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
Birinci dosyanın kopyalanacak verisi nereden nereye kadar ve ikinci dosyanın neresine kopyalanacak ? Tarifiniz anlaşılır durumda ama , teknik olarak değil.
Bu tür sorularda örnek dosya göstermek en iyi yardımcı araç olur...

Excel Vers. ve Dili
Office 2016 TR 64 Bit
31/06/2023
Nereden nereye aslinda degisken birsey onu baska kod ile yapiyorum onun icin yazmadim. Gunluk veri degisken oldugu icin o alani sectirip tum kayitlarin oldugu excele son satirina yazdiriyorum. Islem bitiminde gunluk excel dosyamin kapanmasini istiyorum.

Sorun su gunluk verilerin oldugu excelde gunluk verilen malzemeler icin ayri fislerin oldugu sekmedeki veri icin ayri macro calistiriyorum onlarida birlestirip tum kayıtların oldugu excele verileri kopyaladiktan sonra gunluk veri dosyam kapansın

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029

" Gunluk veri degisken oldugu icin o alani sectirip tum kayitlarin oldugu excele son satirina yazdiriyorum.

Bu yazdırmadan sonra ve end sub dan önce

Thisworkworkbook.save
Application.quit

satırlarını ekleyin , bu şekilde yazar yazmaz kaydeder ve kapatır. Bunun kontrolü elimde olsun derseniz uygun bir yere
bir tuş ekleyip çift tıklatın . Açılan kod alanına bu ili satırı yazın ve kaydet tuşuna basıp sabitleyin. Bu şek,lde tek tıkla dosya kapanır

Excel Vers. ve Dili
Office 2016 TR 64 Bit
31/06/2023
Teşekkür ederim öncelikli ilgi ve alakanızdan dolayı.Thisworkbook.save hata verdi . sizinle kodu paylasayım. bu kod ile günlük verilen malzemelerin olduğu satırdaki malzemeleri kopyalayım. fişlerin olduğu sekmeyi sectiriyorum daha sonra diğer exceli açıp malzeme listesine kopyalatıyorum

Sub AYLIK()
'
'
Sheets("Verilen Malzeme").Select
Range("B3").Select
Range("B3", Range("m4").End(xlToRight).End(xlDown)).Select
Selection.Copy
Sheets("DEPO ÇIKIŞLAR").Select
Range("B4").Select
Windows("2020 AYLIK DEPO ÇIKIŞI.xlsx").Activate
Range("c3").Select
Application.Goto Reference:="R50000C3"
Selection.End(xlUp).Select
ActiveCell.Offset(1, -1).Range("A1").Select
Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _
:=False, Transpose:=False
Range("B4").Select

End Sub

diğer macroyu çalıştırarak bu seferde fiş sekmesindeki veriyi diğer excele aktarıyorum

Sub FİŞ()
'
'
'

Range("B4").Select
Application.Goto Reference:="R3C2:R200C10"
Selection.Copy
Windows("2020 AYLIK DEPO ÇIKIŞI.xlsx").Activate
Range("B2").Select
Application.Goto Reference:="R5000C2"
ActiveCell.Offset(1, 0).Range("A1").Select
Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _
:=False, Transpose:=False
Application.Goto Reference:="R5000C2"
ActiveCell.Offset(1, 0).Range("A1").Select
Application.CutCopyMode = False
Range("B3").Select

End Sub

yapmak istediğim şey aslında tek macro ile hem günlük verilerimin olduğu exceldeki hem günlük malzemeleri hem fişleri aylık olan excelime yazdırmak.

günlük olan ismi değişen excelde "Verilen Malzeme" ve "DEPO ÇIKIŞLAR" sekmeler indeki veriyi
sabit olan excelde "Verilen Malzeme" ve "DEPO ÇIKIŞLAR" sekmelerine koplamak ve sonrasında günlük adı değişen olan excelin kapatılması. şimdiden teşekkür ederim

Excel Vers. ve Dili
Office 2016 TR 64 Bit
31/06/2023
Örnek dosyaları yükledim . acıklama yaptım şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar