Excel dosyasının bilgisayarımdan silinmesine nasıl engel olabilirim

ozcanya

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2003 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
04-04-2025
Arkadaşlar bilgisayarımda önemli excel dosyalarım var ben bunlara şifre koydum fakat bunların bilgisayarımdan silinmesine nasıl engel olabilirim teşekkür ederim

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
Silinmesine engel olunamaz gibi; ancak bir tuş koyarak ve buna ait kodları düzenleyerek programı kapatırken son halini aynı bilgisayarda gizli bir folder'a ya da networke bağlı ise başka bir bilgisayara ya da server'a yedekletebilirsiniz. Bu durumda masaustunde silinen ( zaten geri dönüşüm kutusunda bulursunuz) excel'in hayati önemi kalmaz.

En iyi yol excel'in sizin bilgisayarınızda olmaması. Eğer server görevi olan bir makine varsa ona atmak ve sizin sadece kısayol ile ulaşmanızı sağlamak iyi bir çözüm gibi .

Excel Vers. ve Dili
2016&2019&2021 TR
29-09-2023
klasör şifreleme ve gizleme programları var bunları kullanarak dosyanızın şifrelenmesini ve gizlenmesini sağlayabilirsiniz.

Seyit Tiken

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel : 2010
Aslında Windows bu imkânı bize sağlıyor, mantığı çok basit, yapacağımız şu : Asıl dosyamızı D veya E'ye kaydedip, kısayol olarak masaüstüne gönderiyoruz, asıl dosyanın üzerine sağ tıklıyoruz > Özellikler > Gizle'ye çentik atıyoruz > Okeyliyoruz > Araçlar > Klasör Seçenekleri > Görünüm > Gizli Dosya ve Klasörleri Gösterme, onaylayıp okeyliyoruz.

Excel Vers. ve Dili
2016&2019&2021 TR
29-09-2023
seyit hocam bu dediğiniz şekilde olursa gene aynı yoldan gizli dosya ve klasörleri göster dediğinizde klasörler görünür olacaktır. bu nedenle pek kullanışlı olacağını zannetmiyorum.
bir diğer yol misafir kullanıcı oturumu oluşturarak bilgisayarda yapılacakları kısıtlamak. pc nin başından kalkarken kendi oturumunuzu kilitleyin açacak olanlar guest oturumundan açsınlar.
bunlar sadece kazara silmeye yönelik önlemler. art niyet varsa bunun önüne geçmek zor.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 TR
Bence en iyi çözüm; auto_close () ile yedek oluşturmak.

mustafa1205

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 / 64 Bit - Türkçe
18-07-2026
Dosyalarının bulunduğu dizinin güvenlik ayarlarıyla oynayarak istediğinizi yapabilirsiniz.

"Denetim Masası> Görünüm ve Temalar> Klasör Seçenekleri" buradan Görünüm sekmesine geçin ve basit dosya paylaşımını kullan seçeneğinin yanındaki işareti kaldırın. bu yolla klasörlerin özelliklerindeki güvenlik sekmesinin görünmesini sağlarsınız.

Daha sonra dosyalarının bulunduğu klasörün üzerine sağ tıkla ve "özellikler"ine girin. Buradan güvenlik sekmesine geçin
eğer izinlerini ayarlayacağınız kullanıcılar listede yoksa "ekle>gelişmiş> şimdi bul" yolunu izleyerek istediğin kişileri/grupları listeye ekleyebilirsiniz.

Son olarakta izinlerini ayarlayacağın kullanıcıları seçerek; "tam denetim, değiştir, yaz ve özel izinler" kutucukları hariç, diğer kutucuklara işaret koyun..
Ben bu şekilde bir yol biliyorum umarım işinize yarar.

Son düzenleme:
05.06.2019
back up macrosu atayarak dosya her kapanışta istediğin yolu belirtirsin ve sürekli bu klasöre auto back upbını alır.....

Sub auto_close()
Dim yol, adi As String
yol = ThisWorkbook.Path
adi = ThisWorkbook.Name
ActiveWorkbook.SaveCopyAs Filename:=yol & "\Back Up\" & Format(Now, "DD-MM-YY_hh-mm") & " " & adi & ".xls"
'klasör adı back up
End Sub