excel düseyara benzeri formül

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Arkadaşlar iyi günler

kendim ithalatçıyım excel üzerinde bir ithalat rapor tablosu hazırlamıyorum sipariş kısmından ithalin gerçekleştiği zamana kadar kapsamlı bir tablo olacak

takıldığım noktaya gelince

ekde gönderdiğim dosyada

Yeni sip. adlı tagda

2009 X 1111 diye yer alan sipariş numaralarım var devam sütünlarındada bu dosyaya ait bilgiler var

ikisinci tağda ( sip. form) ise siparişi göndereceğim fom mevcut B15 ile başlayıp B26 ya kadar devam eden sütunlara sipariş numarasını yazdığımda diğer bilgilerini ilk sayfadan ( yeni sip. ) aktarmasını istiyorum

düşeyara formülü tek kalem siparişlerde işe yarıyor

ancak bir siparişin için de birden fazla kalem olduğu zaten sadece ilk hücreyi ekliyor yani düşerara formülüde işime yaramadı

bu dediklerimden bi anlam çıkıyormu bilmiyorum yardımcı olabilecek bi arkadaş var ise sevinirim

dosya :http://s1.dosya.tc/DENEMES_PAR__FORMU1111111.xls.html

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
ömer bey

ilginiz için teşekkürler verdiğiniz linkteki konuya baktım en son yaptığınız dosyayıda indirdim kusura bakmayın benim excel bilgim sizlerinki kadar iyi değil formüle baktığımda ( o kadar iyi anlamam ) küçükten büyüğe doğru sıralamaya yönelik bir formül gördüm

başka bir sayfadan bilgi çekebileceğim bir formül aramıştım belki o verdiğiniz formüllede yapılıyordur ancak bilgi eksikliğim olduğu için anlamamışta olabilirim ekde dosya göndermiştim acaba o dosya içinde deneme ve göstermeye yönelik formülü uygulayabilirmisiniz yardımcı olabilirseniz sevinirim

iyi günler

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Eklediğiniz dosyanın tümünü değilde istediğinizi sadece bir şekilde anlatan küçük bir örneğini eklermsiniz.

.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Eki inceleyiniz. Ayırca dosyalarınızı dosya paylaşım sitelerine değil forumada ekleyebilirsiniz..

.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Ömer eline sğalık çok güzel olmuş sadece son birşey daha rica edeceğim tabloda iki hücre daha var
Required Delivery Week ( yen sip. de yükleme yazan D4 ile başlayan sutün ) ve Description kısımlarınada ( Yeni sip. de maddenin adı I4 Sutunu) parantez içinde eklenen öğleder de gelebilirse 40 yıl duacın olurum senin çok süper olmuş yaptığınız sadece o iki kısımla benim için bulunmaz bi kaynak olacak tekrardan teşekkürlerimi iletiyorum

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
#6. mesajda gerekli düzenlemeyi yaparak dosyayı yeniledim, tekrar inceleyiniz..

.

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Gökhan Bey Birşey demeye daha yüzüm yok ama kusura bakmayın şimdi ben bu hücrelerin içine girince formül bozuluyor birde başka bir yere kopyalayınca çalışmıyor o gönderdiğim sayfadan yaklaşık 320 tane oluşturacağım ve sürekli başka sipariş numaralarından veri alacaklar bu şekilde formülün içine girdiğimde formülün #DEGER! halini almaması için ne yapmam gerekir

tekrardan özürlerimi sunuyorum gereğinden fazla vaktinizi aldım ancak konuya hakim olamadığım için size danışmak zorunda kalıyorum

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Gökhan Bey Birşey demeye daha yüzüm yok ama kusura bakmayın
Ömer :)

Lütfen takıldığınız konularda soru sormaktan çekinmeyiniz ..

Formüllerdeki 100 olan bölgeleri tablonuza göre düzenleyebilirsiniz. 320 satırlı bir tablonuz var ise formülün yazıldığı ilk satırdaki 100 olan bölgeleri 400 yaparak formüller alt satırlara kopyalayınız.

Formüller dizi formülü olduğu için değiştirmeye çalıştıktan sonra tekrar dizi haline çevirmediğiniz için hata alıyorsunuz.

Dizi formülüne çevirmek için ;formülü hücreye yazdıktan sonra direk entera basmadan CTRL SHIFT ENTER tuş kombinasyonuna basarak formülün girişini tamamlayınız. Bu işlemden sonra formülün başına ve sonuna { } ayıraçları otomatik eklenecektir..

.

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
çok özür dilerim :) inanın çok yardımcı oldunuz yıllarca kullanacağım bir tablo oldu bu hafta kullanmaya başlayacağım bir sorunum çıkar içer tekrardan rahatsız edeceğim sizi çok teşekkr ederiyorum tekrardan

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Formülü başka bir sayfaya uyguladığımda resimde gördüldüğü üzere hata veriyor acaba bu sefer beceremediğim kısım neresi

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
satır(a4:a90) yazmışsınız 90 olan kısım 60000 olması gerekir.

Birde tavsiye, satır aralıklarınız 60000 a kadar uzamıyorsa formüldeki aralıkları kısaltınız, aralıkları ne kadar fazla büyütürseniz hem dosya boyutunuz büyür hemde formülün çalışması yavaşlar.

.

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum yönlendirmeleriniz sayesinde dosyayı sorunsuz şekilde kullanabileceğim tekrardan teşekkür ederim Ömer Bey