Excel filtre

Excel Vers. ve Dili
Türkce
bu tabloyla ilgili bi kaç defa bişeyler sordumda bir sorum daha vardı şimdi puantaj girişe girdiğim veri puantaj sayfasına tek çıkmasını istiyorum yani a yı seçtiğimde ve yukarıdanda aa şefliği ve bütçesini seçtiğimde sadece direk o gelsin a b ve c yi tek tek seçtiğimde ben punataj sayfasından filtrteden boş olanlar diyerek tikliyom ve kaldırıyom öyle geliyor benim istediğim hangi harfi seçersem tabi yukrdanda bötçe çeşidini ayarlarsam tek ol gelsin istiyorum filtreyle uğraşmamak için

Excel Vers. ve Dili
Türkce
yani özel bütçe daimi dediğimde puantaj sayfasına sadece b gelsin döner sermaye geçici seçtiğimde ise c gelsin

hmtstc

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 - Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
10-04-2025
hocam, ortada excel yok, google drive yerine dosyanızı dosya.tc ye yükleyebilirsiniz. oradan link verin lütfen.

bir de nereden ne seçtiğinizi kendi anlayacağınız değil de bizim anlayacağımız dilde yazın lütfen yardımcı olabilelim. ben yazdığınızdan hiç bir şey anlamadım.

Excel Vers. ve Dili
Türkce
hocam, ortada excel yok, google drive yerine dosyanızı dosya.tc ye yükleyebilirsiniz. oradan link verin lütfen.

bir de nereden ne seçtiğinizi kendi anlayacağınız değil de bizim anlayacağımız dilde yazın lütfen yardımcı olabilelim. ben yazdığınızdan hiç bir şey anlamadım.
abim debeme yazan tablo iste en üstte ordaki puantaj giristen hangi butceyi secersek ordaki filtreden puantaj sayfasina tek o butceye ait isim gelsin yani

Excel Vers. ve Dili
Türkce
abim debeme yazan tablo iste en üstte ordaki puantaj giristen hangi butceyi secersek ordaki filtreden puantaj sayfasina tek o butceye ait isim gelsin yani
puantaj giriste a b ve c isimleri var ucununde butcesi ayri yukaridaki butcesi kismindan seciliyor onlardan birini sectigim zaman puantaj sayfasina o harfin ismi ciksin ama puantaj sayfasinda uc isimde cikiyor ben ancak onlari puantaj sayfasindaki filtreden bos hucrelwri gosteri tikliyom sonra tiki kaldiriyom oyle duzeliyor ben ise puantaj sayfasindaki filtreye dokunmadan puantaj giriste hangi harfin butcesini sectiysem tek o harf gelsin istiyorum

NADİR YILDIZ

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2016 Türkçe
09-02-2026
Şimdi a b ve c isimlerini d e f sutunlarının altına kopyalayalım sonra sayfa ikide de a b c sütunlarına kopyalarsan sonra bütçe a dan z ye göre sıralama yaparak sayfa birde gelişmiş süzgeçte sıralama yaparken tıklarsan olur diye sanıyorum.o zaman istediğin hangi harfin bütçesini tiklersen olmamasının imkanı yok.böylece puantaj sayfasındaki filtrelemeyide dokanmana gerek kalmaz diye umuyorum.kısacası tiki kaldırırsan olması gerekir.o zaman hangi harfin bütçesi seçtiysen geldi geldi gelmedi.ondan sonrasını çözemedim bende.bir dene istersen

Excel Vers. ve Dili
Türkce
Şimdi a b ve c isimlerini d e f sutunlarının altına kopyalayalım sonra sayfa ikide de a b c sütunlarına kopyalarsan sonra bütçe a dan z ye göre sıralama yaparak sayfa birde gelişmiş süzgeçte sıralama yaparken tıklarsan olur diye sanıyorum.o zaman istediğin hangi harfin bütçesini tiklersen olmamasının imkanı yok.böylece puantaj sayfasındaki filtrelemeyide dokanmana gerek kalmaz diye umuyorum.kısacası tiki kaldırırsan olması gerekir.o zaman hangi harfin bütçesi seçtiysen geldi geldi gelmedi.ondan sonrasını çözemedim bende.bir dene istersen
abim o a b c sutun olarak değil isim yerine yazdım yani isimleri burda göstermemek açısından mesela a ali b bekir c cemil gibi yani a dediğim G9 Sutunu b dediğim g11 c dediğim g13 sütununda

NADİR YILDIZ

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2016 Türkçe
09-02-2026
kardeşim bende denedim ama sonuç alamadım.isimleri göstermeden nasıl yapılır bende bilemediğim.dediğin gibi g9 g 11 g13 sütunlarına uyguladım ancak yine bulamadım.başka yol varmı onuda bulamadım.yazdıklarımdan sonuç alırsın belki dedim oda olmadı iş daha karmaşık hal aldı.gelişmiş süzgeçte deneyebildin mi ? bir öyle bakıver sonuca ulaşacakmısın bakalım.denemekte yarar var.

Excel Vers. ve Dili
Türkce
eve
kardeşim bende denedim ama sonuç alamadım.isimleri göstermeden nasıl yapılır bende bilemediğim.dediğin gibi g9 g 11 g13 sütunlarına uyguladım ancak yine bulamadım.başka yol varmı onuda bulamadım.yazdıklarımdan sonuç alırsın belki dedim oda olmadı iş daha karmaşık hal aldı.gelişmiş süzgeçte deneyebildin mi ? bir öyle bakıver sonuca ulaşacakmısın bakalım.denemekte yarar var.
t gelişmiş süzgeçte oldu yeniden uygula diyince oluyor .kısayoluda ctrl alt l sağolasın abim yardımcı olmaya çalıştığın için

NADİR YILDIZ

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2016 Türkçe
09-02-2026
rica ederim ne demek hepimizin yardıma ihtiyacı var pek yardımım olmadıysada işini görebildinmi bilmiyorum.sonuç alırsan iyi olur seninde işin çözülmüş olur.gerçi başka yardımcı olacak kimse çıkmadı farklı fikirler vererek sana yardımcı olacak birileri vardır. sonuçta excelde yapılamayacak işlem yok.yeterki sorularımızı soralım üstadlar yardım ediyorlar sağolsun.bende burada birçok şey öğrendim ve bilgimi geliştirdim.

Excel Vers. ve Dili
Türkce
rica ederim ne demek hepimizin yardıma ihtiyacı var pek yardımım olmadıysada işini görebildinmi bilmiyorum.sonuç alırsan iyi olur seninde işin çözülmüş olur.gerçi başka yardımcı olacak kimse çıkmadı farklı fikirler vererek sana yardımcı olacak birileri vardır. sonuçta excelde yapılamayacak işlem yok.yeterki sorularımızı soralım üstadlar yardım ediyorlar sağolsun.bende burada birçok şey öğrendim ve bilgimi geliştirdim.
evet filtreden filan bahsedince uğraşırken tesadüf buldum yani öyle bişeyden bahsetmeseydin tesadüfde olsa bulamazdım