Excel Güvenlik sorunu

Excel Vers. ve Dili
MS Office 2003 English
Selamlar

Excel 2003 Eng versiyonu kullanmaktayım..excel dosyalarımı açtığım zaman ekrana pop up şeklinde Türkçe mesaj çıkıyor ve programın şifresini giriniz yazıyor. Daha önce böyle bir mesajla karşılaşmadım. pop up kapanmıyor da.X işaretinden kapatamazsınız mesajını veriyor. Bu nedir ve nasıl kurtulabilirim yardımcı olabilirmisiniz.

Teşekkürler

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Muhtemelen bir eklenti yüklemişsiniz. Araçlar-eklentiler menüsüden eklentiler penceresini açın ve standart olmayan ve kullanmadığınız eklentideki işareti kaldırın.

Excel Vers. ve Dili
MS Office 2003 English
re:

Bahsettiginiz uygulamalari uygulayabilmem icin exceli acmam lazim,,bu sorun sadece bir folder da bulunan bordrolari yaptigim excel de ortaya cikti.masa ustu yada diger folder larda bulunan excel dosyalarim bu sekilde pop up cikarmiyor...sanirim bu disaridan gelmis bir virus tarzi bisey..excelin sifresini girdigim halde acmiyor ve bekliyor..excelin sifresini girdigim pencere de o standart pencere degil..exceli actigimda sayfa aciliyor ve 3 sn icinde kapaniyor ve o ilginc pop up penceresi cikiyor ..benim bilgilsayarim rusca windows - office ise ingilizce..yani turkce hic bir program yok zaten..

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Birde boş bir excel dosyası açın ve makro güvenlik seviyesini araçlar-makro-güvenlik (tools-macro-security) menüsünden yüksek(high) olarak ayarlayın. Daha sonra sorunlu dosyayı açın. Aynı uyarı çıkmazsa demekki dosyalarda bu işi yapan bir makro mevcut demektir. İlgili makroyu temizleyemezseniz dosyanızı ekleyin bir bakalım.

Excel Vers. ve Dili
MS Office 2003 English
RE:

Guvenlik ayarlarini High olarak degistirince pop up ortadan kalkti tesekkurler..ama yine de sormak istiyorum...bu bir makro virusumudur?

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Guvenlik ayarlarini High olarak degistirince pop up ortadan kalkti tesekkurler..ama yine de sormak istiyorum...bu bir makro virusumudur?
Virüs olduğunu sanmıyorum. Ancak bazı işlemleri engelleyen kodlar olduğu açık. Yalnız güvenlik ayarlarını yüksek yapınca tüm makrolar çalışmayacaktır bunuda hatırlatıyorum.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Bu dosya size ait bir dosya mıdır? Farklı bir kişiye aitse koruma amaçlı popup mesaj eklenmiş olabilir.