Excel içine dosyadan resim ekleme

Excel Vers. ve Dili
Excel 2000-2003-2007-2010
Merhaba,

Varolan bir excel dosyasının satırına, satırdaki dosya adına göre resim çağırmak istiyorum. Resim dosyalarım bir klasörde duruyor. Excel dosyasındaki rapora göre satırlar 100-200 de olabilir, 1000-2000'de. Resimlerin çokluğu nedeniyle eğer mümkünse sadece resimleri görüntülemek istiyorum (excel içine aktarmadan). Aşağıda belirttiğim şekli ile Excel'de resim gösterilecek (ürünkodunun solunda). Sitedeki soruları ve cevapları inceledim, örneklere baktım ama tam olarak işime yaracak birşey bulamadım.

Şimdiden teşekkürler.

Resim ÜrünKodu
'Resim' c:\resim\0001.jpg
'Resim' c:\resim\0002.jpg
'Resim' c:\resim\0003.jpg
... ....

Excel Vers. ve Dili
2003 excel visual basic
resim

arkadaşım ekte bir örnek var dosya yolunu kendine göre uyarlarsın listbox a çift tıkladığın zaman altta resim gözükecektir eğer yapamam dersen dosya yolunu ve dosyayı verirsen hallederiz... :)

Excel Vers. ve Dili
cevap için teşekkürler.
Gönderdiğiniz örnekte resimler için ek bir alan açılıyor ve resimler orda gösteriliyor, bunu excel satırı için gömmenin bir yolu yok mu?

Excel Vers. ve Dili
2003 excel visual basic
gömme derken

arkadaşım gömme derken resmin nerede gösterilmesini istiyorsun ? :???:

Excel Vers. ve Dili
Demek istediğim, mesela gönderdiğiniz örnekte "satırlarda" bir resim alanı olsun kodu yazınca o alanda resim gözüksün.

Excel Vers. ve Dili
O linkteki olmadı. Tam istediğim ekteki dosyadaki gibi, ekteki dosyada resimleri kendim ekledim, istediğim bir şekilde otomatik gelebilmesi. Satır sayıları daha önce de dediğim gibi 100'de olabilir 1.000'de

Teşekkürler

Excel Vers. ve Dili
2003 excel visual basic
tam olarak

arkadaşım tam olarak resmi o hücrenin yanına koymaz bence ya da ben yanlış biliyorum linkte açıklamaya ekleme yapıldı ama bilmiyorum yine de bir uğraşırız...

Excel Vers. ve Dili
Cevaplar için teşekkürler. Daha önce de söylediğim gibi tam istediğimi bulamadım. yuttas'ın örneklerinden birisi istediğime yakın ama o da tam istediğim değil. Neyse illa da olacak diye birşey yok biz de Excel'de olmuyor deriz :)
Teşekkürler.

Excel Vers. ve Dili
2007
VBA dene biraz.

Altta resim ekleme komutu üzerinde oyna biraz, ihyiyacını fazlasıyla görmesi lazım.

ActiveSheet.Pictures.Insert ("C:\Documents and Settings\fuat\Belgelerim\Resimlerim\" & Cells(1, 1).Value)

Excel Vers. ve Dili
xxcell, cevap için teşekkür bu şekilde a1 hücresindeki isme göre resim getirdim, gerçi excel dosyasının boyutu şişiyor ama başka yapacak bişey yok sanırım.
O sütunun her satırı için gönderdiğin kodu yazarım excel dosyasının da çok şişmemesi için mesela 100 satır ya da 200 satır yaparım, bu sayede 100 ya da 200 resim yüklenmiş olur, 1 resmin ~100KB olduğunu düşünürsek dosya boyutu da sorun olmaz.

VBA bilmediğimden şimdi sormak istediğim şu; eklenen resimlerin boyutlarını ve konumlarını nasıl ayarlarım? Resimlerin boyutlarını küçültüp (mesela %10 ya da cm olarak bir değer) alt alta aralıklı olarak dizmek istiyorum yine aynı yolu deneyebilirim yani her satır için kod yazıp alttaki satır için değeri arttırabilirim, benim işimi görür.

Not: Makroyu her çalıştırdığımda resimleri tekrar yüklüyor yani aynı resimden ekranda bir tane daha oluyor, excel'de If exist gibi bi komut var mı ? :)

Teşekkürler.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Aceminin makrosu

Yanılmıyorsam 13 senden fazladır excel kullanıyorum ve hiç makrolarla uğraşmamıştım (en azından bu kadar), sonunda acemicede olsa adı excel satırlarında olan dosyadaki resimleri getirebildim. Resimleri boyutlandırdım ve istediğim sütun ve satıra ekledim.
Bu ne işe yarayacak diyenlere en basitinden resimli sipariş listesi derim (ben stok kontrolde kullanacağım).

Şimdi önümde tekrar eden resimleri engelleyebilmek, olmayan resimleri atlamak var. Bakalım yapabilecekmiyim. Aman siz de yardımlarınızı esirgemeyin.

Soruma cevap veren herkese teşekkürler.

Aşağıda excel için hazırladığım ilk scripti bulabilirsiniz.

Sub deneme()

If ActiveSheet.Pictures.Count > 1 Then GoTo son

'***Hücreyi seç***
Range("A2").Select

'***Hücrede belirtilen addaki resmi klasörden al***
ActiveSheet.Pictures.Insert("c:\t\" & (Cells(1, 1).Value)).Select

'***Resmi Boyutlandır****
Selection.ShapeRange.ScaleWidth 0.05, msoFalse, msoScaleFromTopLeft
Selection.ShapeRange.ScaleHeight 0.05, msoFalse, msoScaleFromTopLeft

Range("A4").Select
ActiveSheet.Pictures.Insert("c:\t\" & (Cells(3, 1).Value)).Select
Selection.ShapeRange.ScaleWidth 0.05, msoFalse, msoScaleFromTopLeft
Selection.ShapeRange.ScaleHeight 0.05, msoFalse, msoScaleFromTopLeft

son:

End Sub

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
...................
Şimdi önümde tekrar eden resimleri engelleyebilmek, olmayan resimleri atlamak var. Bakalım yapabilecekmiyim. Aman siz de yardımlarınızı esirgemeyin.

Eğer resim yoksa kod hata verecektir. Bu durumda en hızlı çözüm kodların en üstüne aşağıdaki atırı ilave etmektir. Böylece resim yoksa boşta bırakılmış olur.

Kod:
on error resume next

Excel Vers. ve Dili
Teşekkürler ve bir soru :)
Resimlere ad verip (r001 gibi) sonra da if komutuyla ya da başka bir şekilde sayfada olup olmadığı denetlenebilir mi?

Excel Vers. ve Dili
2003
çalışmalarınnızdan dolayı hepinize teşekkür ederim

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
herkese merhaba
Aşağıdaki kodlarda resimleri isim vererek değilde dosya içinde bulunan 3 resmi sırasıyla nasıl aldırabiliriz.
yardımlarınız için lşimdiden teşekkür ederim.

Sub deneme()

On Error Resume Next

'***Hücreyi seç***
Range("B2").Select

'***Hücrede belirtilen addaki resmi klasörden al***
ActiveSheet.Pictures.Insert("C:\Documents and Settings\TERM\Belgelerim\RESİMLERİM\01.jpg" & (Cells(1, 1).Value)).Select

'***Resmi Boyutlandır****
Selection.ShapeRange.ScaleWidth 0.3, msoFalse, msoScaleFromTopLeft
Selection.ShapeRange.ScaleHeight 0.3, msoFalse, msoScaleFromTopLeft

Range("F2").Select
ActiveSheet.Pictures.Insert("C:\Documents and Settings\TERM\Belgelerim\RESİMLERİM\RESİM\02.jpg" & (Cells(1, 1).Value)).Select

Range("J2").Select
ActiveSheet.Pictures.Insert("C:\Documents and Settings\TERM\Belgelerim\RESİMLERİM\RESİM\03.jpg" & (Cells(1, 1).Value)).Select

son:

End Sub

Excel Vers. ve Dili
2003 office
Yardim

Benim sorunum şu, bi tane userform açtım bunun içine resim eklemek için bi tane "image" yaptım "ThisWorkBook" a şu kodu;

Private Sub Workbook_Open()
UserForm1.Show
End Sub
ekledim.

exceli açtığımda bu kod sayesinde direk "UserForm1" çıkıyor ama formdaki resim görüntülenemiyor oraya masaüstündeki bir resimi nasıl ekleyebilirim.

Amacım excel açıldığında direk o resim karşıma çıksın.

Şimdiden teşekkürler...