excel iki tablo arası ilişki!!!

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
Merhaba arkadaşlar
benim sorunum şöyle, ekteki dosyanın C bölümünde telefon numaraları ve H bölümünde tarihler yazıyor
eke koyamadığım başka bir dosyanın ise F bölümünde telefon numaraları ve D bölümünde tarihler yazıyor.Bu iki dosyanın tel ve tarihleri ortak. Ekte olmayan dosyanın K ve L bölümlerini ekte olan dosyaya atmak istiyorum. Bu işi ortak olan dosyalarla yapabilir miyim?
Yardımcı olursanız cok sevinirim.

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba
syn mryamanoğlu,
kota sebebiyle 2 dosyayı ekleyememiş olmalısınız.
winrar veya winzip ile sıkıştırarak her 2 dosyayı eklemeyi deneyin.
tarif etmekle yapamayabilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003-Türkçe
Bu iki dosyanın tel ve tarihleri ortak. Ekte olmayan dosyanın K ve L bölümlerini ekte olan dosyaya atmak istiyorum. Bu işi ortak olan dosyalarla yapabilir miyim?
Yardımcı olursanız cok sevinirim

Ekli dosyaları incelermisiniz. Dosyalar birbirine bağlı olduğu için her ekli dosyayı açarken bilgileri güncelle olarak açın. (Ben sadece K VE L sütununu yine K ve L sütuna formülledim siz istediğiniz sütuna uygulayabilirsiniz. (Dosyaları yükleyebilmek için bilgileri bir kısmını silerek boyutunu küçültüm.Eklenemeyen dosya örneğini eklediğiniz dosya örneğinden ve açıklamalarınıza dayanarak uyarladım.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
yorumların için sağol excelturk, uzmanamele.
o işi çözdüm.2 excel dosyasını 2 sheet olarak tek bir dosyada topladım.
=VLOOKUP(C2;Sheet1!F$2:Sheet1!K$707;5;FALSE) bu formul ile hallettim.
Fakat şimdi başka bir sorun var. 2 sütun kullanarak diğer sheet ten istediğim sütunu getirmek istiyorum. Mesela yukarıda verdiğim formul de 1 sütun kullanarak yaptım. Şimdi bunu 2 sütun kullanarak yapmak istiyorum.
Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba
dosyanıza dün akşam bakmıştım ve sanırım başka dosyadan alırken $a$1 şeklinde formül oluştuğu için yapamadınız (aynı dosyaya alırsanız a1 şeklinde oluşur)
ilk satırı; +'falanca_kitap!$a$1 şeklinde yazın, sonra aradaki $ işaretini silin ve sütun boyunca koplayalın.

2 sütundan kastınız; birbiriyle eşleşen 2 değer varsa öteki değeri düşeyara bul getir ise arada VE fonksiyonu kullanabilirsiniz, her 2side eşitse bulur getirir.
topla.çarpım fonksiyonu daha esnek olabilir.

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
uzmanamele benim ekteki dosyada telefon_raporu_detay sayfası var I2 ye bastığın zaman formülü görebilirsin. telefon_raporu detay sayfasında daha önce I ve J yoktu. Sheet sayfasındaki vergisiz ve vergili tutar bölümlerini, sheetin F ile telefon_raporu_detay sayfasının C sini I ve J ye ilişkilendirdim.

Şimdi bunlarla beraber sheet sayfasında D deki tarih sütununu ile telefon_rapor_detay sayfasının H deki tarih sütununu I ve J ye ilişkilendirmek istiyorum.
Herkesi bekliyorum:)

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Slm.
Alternatif;
Eğer doğru anladıysam Eki inceleyin telefon raporu detay sayfasında gereksiz gördüğünüz sütunları silin.
İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
muygun çok sağol olaya farklı yoldan bakmışsın(bana göre). Bu tarafıyla hiç düşünmemiştim. emeğinize sağlık.
İlgilenen arkadaşlara da teşekkürler ederim.