Excel ile listeye göre değer aralığı kontrol tablosu oluşturma

Excel Vers. ve Dili
Office 365 İngilizce
Merhaba, bir excel dosyasına ihtiyacım oldu bu sıralar. Ekteki döküman ile anlatmaya çalıştım. C7 hücresini index ile alakalı sonucu bulmaya çalışıtım fakat çoklu değişken olduğu için yapamadım. Nasıl yapacağım hakkında önerileriniz var mı?

Teşekkür ederim.

ÖmerFaruk

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-64
Dosyanıza "daha önce girilecek bilgilerin olduğu bölge" aşırı derecede düzensiz.
Sorunuz bu haliyle çözümlenebilir eğer bilgilerin olduğu bölge hep bu formatta kalacaksa.

Her durumda ben o bilgilerin olduğu kısmı böyle kullanmam
Aşağıdaki resime benzer bir ayrı sayfada verlerinizi tek bir tabloda tutarsanız Excel sizi üzmeyecektir.

228615

Excel Vers. ve Dili
Office 365 İngilizce
Teşekkür ederim ekteki gibi bir listeden mi bahsediyorsunuz?
Ayrı sayfalara almadım şu aşamada tek sayfada anlaması daha kolay olur diye.
Geç cevap verebildim kusura bakmayın

ÖmerFaruk

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-64
#2 Nolı mesajımda paylaştığım excel tablosuyla, sizin son gönderdiğiniz arasında çok fark var.
Ben sadece önerimi yaptım. Sizin yerinizde olsam sizin formatınızı kullanmazdım ki excelle her isteiğimi kolaylıkla halledeyim.
Aslında sizin mevcut formatınızda da bu işler yapılır ama gün geçtikçe tablonuzda yapacağınız ilaveler ya da değişiklikler bulunmuş oln önceki çözümün hatalı sonuçlar üretmesine vesile olacaktır.
Bu sebeple hem sizin hem dosyanızın hem de excelin rahatlaması açısından tavsiye etmiştim.