excel in simgesi degistirilebilir mi?

zetkatamet

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
27-12-2028
Arkadaslar,
Exel in simgesi degistirilebilir mi, mesela yesil olan x kirmizi yapilabilirmi veya bilgisayarimizda kayitli bir ikon yapilabilir mi? Cevaplar icin tesekkurler. Saygilar.

parametre

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
ofis 2010 turkce
bununla ilgili birsuru program var peexplorer1.98 r5 biri bu bununla programa girip o ikonu değiştirirsiniz istediğiniz resmi koyabiliyorsunuz

zetkatamet

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365 Türkçe
27-12-2028
Cok tesekkur ederim sn.parametre ilk firsatta programi deneyecegim.

parametre

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
ofis 2010 turkce
bu programa girip o ikonu değiştirirsiniz istediğiniz resmi koyabiliyorsunuz ekteki programlarla işlem yapabiliyorsunuz

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2019
13-11-2024
Ellerine sağlık güzel bir program

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Professional Edition 2003
arkadaşım programları inceledim fakat xls formatını desteklemiyor.

konu hakkında bilgisi olan yada bu bu programlar yardımıyla ikon değiştirebilen varmıdır ?

parametre

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
ofis 2010 turkce
arkadaşım programları inceledim fakat xls formatını desteklemiyor.

konu hakkında bilgisi olan yada bu bu programlar yardımıyla ikon değiştirebilen varmıdır ?
xls formatı ikonunu excelden alır excelin ikonunu değiştirdiginizde oda değişimi gerceklestirecektir biirsinizki dosyalar programlarına baglıdır iyi çalısmalar :)

zetkatamet

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365 Türkçe
27-12-2028
uzman arkadaslar,
konuyu acalida epey oldu fakat bu programlar sayesinde exel in simgesini degistiremedim. Programlari kurarken hata veriyor, internetten bazi seyler indirdim, yine beceremedim. Su konuyu detayli bir sekilde birisi anlatsa cok memnun olurum. Saygilar.

Excel Vers. ve Dili
bu topikteki programlarla mevcut programın exe sinin ikonunu değiştirebiliyorsunuz bu bir çok programın yapabildiği basit birşey.

eğerki tam olarak istediğiniz çalışma kitabınızın ikonunu değiştirmek ise benim bu konuyla ilgili tek bulabildiğim program DoneEX XCell Compiler bu program sayesinde çalışma kitabınızı exe ye dönüştürüp istediğiniz ikonu kullanabiliyorsunuz. ayrıca istediğiniz resmide açılış resmi olarak kullanabilmeniz mümkün.

iyi forumlar.

parametre

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
ofis 2010 turkce
Reshack programına gore gore işlemi acıklıyorum
programı calıstır program filesten excel programının yerini bul oradan excel.exe yi ac .

actıktan sonra icon diye bolum var orada ikonlar ozukecektir icon group bolumundende değiştirebilirsin kolay gelsin

Excel Vers. ve Dili
2002 Türkçe
vista kullandıgım için ve vistada denemediğim için (şimdi baktım ama bulamadım) bilemedim. XP'de Denetim masasında rahatca yapılıyordu bu. onu da hatırlayamadım.
xp denetim masasını karıstırın biraz. orada her türlü belge için istediğiniz herhangi bir simgeyi ayarlayıp kullanabiliyorsunuz. örneğin; listeden "xls belgeleri" ni işaretleyin ve aşağıda bir yerde simge seç var, oradan istediğiniz simgeyi belirleyin (kendinizinki de olabilir) kaydet deyip cıkıyorsunuz. bütün excel belgelerinizin simgesi değişiyor. hersey için gecerlidir bu.
siz, sadece Excel programının simgesini değiştirmek isterseniz bilemem. ama dosyalar için rahat bir sekilde programsız falan yapabilirsiniz. zip, rar vb için yapmıştım ben bunu. denetim masasını klasik görünümde açıp bakın biraz.

Excel Vers. ve Dili
bu topikteki programlarla mevcut programın exe sinin ikonunu değiştirebiliyorsunuz bu bir çok programın yapabildiği basit birşey.

eğerki tam olarak istediğiniz çalışma kitabınızın ikonunu değiştirmek ise benim bu konuyla ilgili tek bulabildiğim program DoneEX XCell Compiler bu program sayesinde çalışma kitabınızı exe ye dönüştürüp istediğiniz ikonu kullanabiliyorsunuz. ayrıca istediğiniz resmide açılış resmi olarak kullanabilmeniz mümkün.

iyi forumlar.
araçlar>klasör seçenekleri>dosya türleri>xls uzantısını bulup simge değiştir seçeneğinden değiştirebilirsin.ama daha öncede belirtiğim gibi bu işlem ve benim ilk sayfada adını verdiğim dışındaki programlar sadece o işlemin yapıldığı bilgisayarda geçerli olurlar farkı bir bilgisayarda ikon yine orjinal haline dönmektedir.

"DoneEX XCell Compiler" bu programla ikonunuz tüm bilgisayarlarda geçerli olur.fakat program ücretlidir.shareware versiyonunu aşağıdaki linkten indirebilirisiniz.

http://doneex.com/downloads/xcell.zip