Excel kopyalama-yapıştırma yardım

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Excel 2007 VBA
Herkese iyi günler. Excel programına yeni başlayan biri olarak bir sorunla karşı karşıyayım.

3 sayfalık bir dosyam var. 1. ve 2. sayfada bazı veriler var. Ancak bu veriler bir formla başka bir excel dosyasından veri aktarılarak bu iki sayfaya kopyalanıyor. Bazen 30 satır aktarılırken bazen de 50 satır aktarılıyor, yani sabit bir sayıda değiller. Bu kopyalanan veriler de 3. sayfaya kopyalanıyor. Sorun şu ki, bu üçüncü sayfada Tarih ve Dosya No. gibi iki başlık var ki bunlar her satırda sabit olacak. 1. ve 2. sayfadan, 3. sayfaya veri kopyalandığında ne kadar veri varsa onların yanına otomatik olarak tarih ve dosya no yu yazması gerek(yaptığım userform da kopyalamadan önce tarih ve dosya no yu yazdırıyorum). Ancak ya sadece ilk satıra kopyalıyor ya da 65536 satıra birden kopyalıyor. Benim istediğim dolu olan satır ne kadarsa o kadar kopyalama yapsın. Farkındayım biraz uzun oldu ama başka türlü anlatamadım.
Şimdiden çok teşekkürler.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Forumumuza hoşgeldiniz.

Sorunuzu küçük bir örnek dosya ile desteklerseniz yanıt almanız hızlanacaktır.

Excel Vers. ve Dili
2007TR - 2010TR
Stinger ile yapılan özel görüşmelerle sorunu çözümlendirilmiştir. :)

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Sorunun çözülmesi güzel fakat açılan bu başlık askıda kalmış oldu. En azından çözümü burada yayınlarsanız aynı sıkıntıyı yaşayan diğer forum üyeleride kendi sorunlarına çözüm bulmuş olurlar.

Excel Vers. ve Dili
2007TR - 2010TR
Haklısınız,

Sub Makro4()
Dim sayi As Integer
sayi = WorksheetFunction.CountA(Range("A1:A9000"))
For i = 2 To sayi
Range("d2").Copy
Cells(i, 4).PasteSpecial
Range("e2").Copy
Cells(i, 5).PasteSpecial
Next
End Sub
İyi Çalışmalar.