Excel listeden Word'a otomatik veri atmak

Merhaba,

Excelde hazırlanan bir listeden veri alarak Word te hazırlanan bir matbuu yazı oluşturulabilir mi. Ne kadar anlatsamda anlaşılmayacak , o yüzden ekteki dosyalara bakmanızı rice edeceğim.

Saygılar

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
30/01/2022
Adres mektup birleştirme yöntemi ile yapabilirsiniz.Ekteki dosyalarınızı masaüstüne alıp deneyiniz.

Excel Vers. ve Dili
2003
tr
dostum bizim o tipte kullandığımız bir makro var ama adaptasyonu kendin yapman gerekli fikir vermesi açısından kopyalıyorum, kullandığımız mantık şu excelde bir user form yaratıp yazdırılacak kaydı seçiyoruz ardından matbu word dosyasını açıp bu matbu yazının en üst satırından başlamak üzere excel de bulunan bilgileri ekliyoruz

Windows("database.xls").Activate
Sheets("database").Select
Set kayitno = Range("B2:B10000").Find(txtDefkayıt.Value, _
SearchDirection:=xlNext, MatchCase:=False)
satirno = kayitno.Row
Set ws = CreateObject("Word.Application")
ws.Documents.Open ("c:\proex\hasarraporlari\formatPluseski.doc")
ws.activedocument.content.Insertbefore vbNewLine
ws.activedocument.content.Insertbefore ("Bitiş Tarihi" & vbTab & ":" & kayit_formu.txtbittar) & vbNewLine
ws.activedocument.content.Insertbefore ("Başlangıç Tarihi" & vbTab & ":" & kayit_formu.txtbastar) & vbNewLine
ws.activedocument.content.Insertbefore ("Talep Tarihi" & vbTab & ":" & kayit_formu.Txttaleptarihi) & vbNewLine
ws.activedocument.content.Insertbefore ("Olay Tarihi" & vbTab & ":" & kayit_formu.Txtolaytarihi) & vbNewLine
ws.activedocument.content.InsertParagraphafter

gibi

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Sayın h2001'in çözümü en uygun çözüm bence.

Gereksiz yere makro ile uğraşmaya gerek yok.

Çok teşekkür ederim. Adres Mektup Birleştirme seçeneği gerçektende çok iyi bir çözümmüş.

Sorumun cevabını aldım. Çok teşekkürler.