Excel>Macro>Pivot Table'ler ayni pozisyonu alsın

Katılım
20 Nisan 2005
Mesajlar
206
Nice yıllara Excel.Web
Herkese Selam.
Bazı field'leri aynı olan birden fazla veri tablolarımın her birisi için yapılmış bulunan pivot table'lerin Page bölümünde yer alan ortak field'lerin bir pivot table'de yaptığım bir değişilik aynı anda diğer table'lerde aynı değişikliği yaptırabiliyorum. Ancak bu ortak field'lerden birisini sürükle bırak ile sütuna veya satıra yaptığmda bu değişikliği bir türlü yaptıramadım. Ã?zetle birinci pivot table'de yapacağm her hareket diğerlerine de yansımasını istiyorum. Bu konuda yardım lütfen.

Þimdiden herkese teşekkürler.
 
Katılım
3 Mart 2005
Mesajlar
571
Excel Vers. ve Dili
Excel 2000 Ing.
merhaba,

bir pivot table'de yaptığım bir değişilik aynı anda diğer table'lerde aynı değişikliği yaptırabiliyorum.
bundan sizin kod yazarak diğer tableları da düzenlediğnizi anlıyorum.


Worksheet_Calculate() olayına yine bu kodları yazarsanız,
her değişiklik yapmanızda diğer leri de değişecektir.
 
Katılım
20 Nisan 2005
Mesajlar
206
Sayın İsakarakuş,
İlginiz için teşekkürler. Ancak olmadı. Yerinden oynatmadan değişiyor. Ancak, İLLER, veya ADI sürükleyip sütuna koyduğumda çalışmıyor. Bir örnek Dosya gönderiyorum. Saygı ve salamlar.
 
Katılım
20 Nisan 2005
Mesajlar
206
birinci pivot table'de yapacağm her hareket diğerlerine de yansımasını istiyorum
Sayın Bayanlar, Beyler,
Kimse yardım etmek istemiyor mu? Nedir? Merak ettim.

S.O.S.

Lütfen yardım.

Saygılarımla
 
Katılım
3 Mart 2005
Mesajlar
571
Excel Vers. ve Dili
Excel 2000 Ing.
kusura bakma, incelemek istedim ama
dosya rar uzantılı ve bizim şirkette mevcut yazılımdan başka yazılım yüklemek yasak,

rarı açamadım..
:agla:
 
Katılım
3 Mart 2005
Mesajlar
571
Excel Vers. ve Dili
Excel 2000 Ing.
merhaba,

her calculate olayında bir diğerinin düm alanlarını önce sil, sonra hesaplananı uygula.
mesela 1. sayfada yeni alan ekledin.
kod olarak 2. sayfadaki başlıkları önce kaldır daha sonra 1. sayfadakinin aynılarını tekrar yükle,

2. sayfada da aynı şeyleri yap, bence bu mantık işinizi görür,
ben de yapmaya çalışayım.
yapabilirsem göndereyim. :)
 
Katılım
20 Nisan 2005
Mesajlar
206
excel>macro>ikiden fazla pivot table'lerin senkronu

bir pivot table'de yaptığım bir değişilik aynı anda diğer table'lerde aynı değişikliği yaptırabiliyorum.
Saygıdeğer forum katılımcıları dün gönderdiğim problemimle ilgili henüz bir çözüm almış değilim. Bilmiyorum problem çok mu zor. Ben kaç gündür. Uğraşıyorum. çözemedim.

Yardım lütfen saygılar.
 
Katılım
5 Eylül 2004
Mesajlar
571
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 SP1 Ingilizce
Merhaba :hey:

Ben sorunuzu kaç defa okumama rağmen anlayamadım. Sheet1 den neden aynı formatta ,herşeyiyle tıpa tıp aynı 2 tane rapor almaya çalışıyorsunuz(sheet2 ve sheet4) .Sheet1 de değişiklik yapmaya çalışıyorsunuz değil mi?..Dedim ya, ben anlayamadım sanırım.
 
Katılım
29 Eylül 2004
Mesajlar
1,810
Excel Vers. ve Dili
Excel 2002 TR
ADI alanı için aşağıdakini denermisiniz. İstediğiiz bu ise kendi kodunuz ile birleştirmek gerekir.

[vb:1:7e4d4b2b6b]Private Sub Worksheet_Calculate()
ozet = ActiveSheet.PivotTables("PivotTable1").PivotFields("ADI").Orientation
ozet2 = ActiveSheet.PivotTables("PivotTable1").PivotFields("ADI").Position
With Sheets(2).PivotTables("PivotTable2").PivotFields("ADI")
.Orientation = ozet
.Position = ozet2
End With
End Sub[/vb:1:7e4d4b2b6b]
 
Katılım
20 Nisan 2005
Mesajlar
206
Sayın Danersin,
ilginiz için teşekkürler. Verdiğiniz kodla o değişiklik oldu ancak benim kodların uygulamasına gelince olmuyor. Doğrusunu isterseniz birleştiremedim.
Biraz daha yardım ederseniz çok sevinirim.
AÇIKLAMA:
Veri tablolarımın her birisi 800 sütuna yakın ve her üçayda en az 50 en çok 300 civarında satırdan oluşucak ve yıllar boyu bu veriler üst üste gelecek. Satırdan yana bir sorunum yok 256 sütun sorunu olduğu için örneğin bir veri tablosu 4' e bölünecektir. Excel'in satır Limite yaklaşmam ise yaklaşık 20 yıl alacaktır. İşte bu tablolarda ortak olan 4veya 5 field var. Ben olayı basitleştirmek için gönderdiğim dosyada aynı veri tabanını kullandım. Dolayısyla aynı pivotlar ortaya çıkıyor. Oynanacak fieldler aynı olduğu için birisine vereceğim bir pozisyon veya seçim aynı anda diğerlerine de yansımasını istiyorum. Yoksa veri tabloları aynı olmayacak. Pivot table'rin, ortak page'leri dışında diğerleri farklı olacak. İşin öteki yönünün uyarlaması kolay.

Saygılarımla...
 
Katılım
29 Eylül 2004
Mesajlar
1,810
Excel Vers. ve Dili
Excel 2002 TR
Keşke en başından amacınızı yazsaydınız. Bu ne gereksiz bir istek diye uğraşmak istememiştim açıkcası.

Ekteki örneği bir inceleyin. Yalnız bir pivot table'dan diğerine değiştirecek şekilde yaptım. Karşılıklı hepsi birbirini değiştirecek şekilde yapmak isterseniz Worksheet_Calculate yerine bir düğme ile yapmak gerekecek. Biraz daha çalışılırsa üstünde baya güzel olacak. Geliştirirseniz yayınlamanızı dilerim.
 
Katılım
20 Nisan 2005
Mesajlar
206
sayın Danersin,
Henüz indiremedim, çünkü bizim sistem dosya indirmeye kapalı herhalde şöyle bir mesaj alıyorum. "You are not authorized to view this page" Artık hafta sonunda evde bakacağım. Ayrıca sizin siteden evde indirdiğim bazı güzel örnekler var ama onları bu serverinizin değişikliğinden sonra USB taşınabilir belleğe kaydedmiyorum kendi bilgisayarıma kaydediyorum, taşınabilir belleğe kopyalayamayarum. Koruma koydunuz herhalde.

Size zahmetler verdiğim için çok teşekkür ederim. Eminim güzel olmuştur. Geliştirirsem yayınlanmak üzere size gönderiririm.

İyi hafta sonu dileğiyle hoşçakalın.
 
Katılım
20 Nisan 2005
Mesajlar
206
Sayın Danersin,
Sizin yardımınızla oluşturduğum, pivot table'lerle ilgili örnek dosyaları ekte gönderiyorum. Diğer kullanıcılara yararlı olur mu bilmem yayımlama takdirini size bırakıyorum. Yalnız makronun şu satırında "ActiveSheet.PivotTables("PivotTable2").PivotFields(i).Position = ActiveSheet.PivotTables("PivotTable1").PivotFields(i).Position" bazen hata mesajı veriyor. Onu çözemedim.

Yardımınız için Teşekkürler. İyi Günler...
 
Üst