excel mantıksal formülleri

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
merhabalar...A1:A15 HÜCRELERİ ARASINDAKİ HERHANGİ BİR HÜCREDE VERİ OLMADIĞI ZAMAN YANİ BOŞ HÜCRE OLDUĞU SÜRECE BAŞKA SAYFADAKİ C1 HÜCRESİ DE BOŞ OLACAK; ANCAK A1:A15 HÜCRELERİNİN TAMAMINDA VERİ OLDUĞU ZAMAN C1 HÜCRESİNE HERHANGİ BİR İŞARET KOYACAK ÖRNEĞİN "X" OLACAK.. YARDIMCI OLURSANIZ ÇOK SEVİNİRİM...

manisali50

Banned
Excel Vers. ve Dili
Excel2003
Arkadaşım merhaba..
Öncelikle aramıza hoşgeldin..
Bu konuyubaşka bir konu başlığı altında açaydınız daha iyi olurdu..
Ben yine de sorduğunuzdan anladığım kadarıyla size yanıt vermeye çalıştım..Sorduğunuz soru böyle bir şey mi?
Ekteki dosyayı inceleyin lütfen..
Ayrıca soru sorarken her zaman örnek bir dosya koymaya özen gösteriniz..Buradaki üstadlar daha çabuk yardıma koşarlar

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
Manisalı50 hocam ilgin için çok teşekkür ederim. şöyle açıklayım hocam; örneğin 10 kalem malı sipariş verdim. Bunların siparişleri geldikçe karşılarına sipariş geliş tarihlerini yazıyorum. Bu 10 adet olan mal grubunu başka bir sayfada ben grup1 diye adlandırıyorum ve bu mallardan hepsi geldiği zaman grup1 in karşısına bir işaret konsun istiyorum. örneğin "x" gib. Ancak bu 10 adet maldan biri bile gelmemiş olsa yani karşısında tarih yazmıyorsa yani hücre boşsa, grup1 diye adlandırıp takip ettiğim diğer bir sayfadaki satırdaki hücrem boş kalsın istiyorum.. Saygılar

a b c a b c
25 25 x
12 12
19
16 16

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Kod:
=EĞER(BOŞLUKSAY(A1:A8)=0;"X";"")
Yada;

Kod:
=EĞER(BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(A1:A8)=SATIRSAY(A1:A8);"X";"")
Bu şekilde kullanabilirsiniz..

.

manisali50

Banned
Excel Vers. ve Dili
Excel2003
Arkadaşım..
Öncelikle şunu belirteyim..Ben de buranın müdavimlerindenim ama hep uzman arkadaşlarımızın yardımlarıyla birşeyler öğreniyorum..
Sorunuzu çok basit görünce yanıt verdim ama sonradan daha derin bir konu çıktı karşıma..Mutlaka yardımcı olacak üstad çıkar meraklanmayın..

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
Hocam emeğine sağlık. çok teşekkürler....
Tam istediğim gibi...