Excel Name Manager nedir?

Excel Vers. ve Dili
2010 ingilizce
Merhabalar,

Office 2010 EN kullanmaktayım. Excelde hatalı dosyalarımı açtığımda formul/Name Manager 'i seçip içindekiler sildiğimde dosyamın hatası düzeldi. üzerinde linkler vardı bu name manager ile sildim sanırım. Şimdi sağlıklı ve hızlı çalışıyor.

• Name Manager 'in ne işe yaradığını öğrenebilirmiyim?
  • Silmekle doğrumu yaptım ?
  • Ben exceldeki eski kalıntı link vb şeyleri temizlediğimi ve bu sayede dosyamın sağlıklı çalıştığını düşünüyorum. Doğrumudur ?

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
İsim verme bazı hücre ya da hücre gruplarına isim verip uygulama ve formüllerde kısayol olarak kullanmaya yarar. Bazı başka sayfalara linkler olması o dosyada eskiden başka dosyaların ilişkilendirildiğini gösterir. Siz sadece o dosyayı alıp, bağlantılı olduğu dosyaları almadığınızdan açılışta size "bağlantıları güncelleştir" uyarısı çıkmış ve dosyayı göstermenizi istemiştir. Dosyanız sağlıklı çalışıyorsa problem yok ama dosyanızın çallışması için gerçekten başka dosyalardaki veriler gerekliyse sağlıklı çalışmayacaktır.

Excel Vers. ve Dili
2010 ingilizce
Asıl sorunun sebebi şöyleki,

Exceldeki dosyalarda link var. Ve bu dosyayı açtığımda tepede Enable link diyor, enable etmeden çalışabiliyorum ama enable et dediğimde dosya kitleniyor ve yaklaşık 10 dk sonra link 'i bulamadım diyor ve bana linkleri editlemem gereken ekranı açıyor. Bakıyorum linklenmiş dosya bizde yok yani eski tarihte biri bu dosyayı bir yerdeki dosyaya linklemiş. Neyse ben bu linki kaldırmak istiyorum ama kalkmıyor. Dosyaylı bulamadığı için link 'i kaldıramıyorum. Her seferinde enable link olarak karşıma çıkıyor.

Excel Name Manager 'ın içindekilerini silinde be dertten kurtuldum. Linkleri silmenin başka yolu varmıdır ?

Örnek dosyayıda ekte gönderiyorum.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Sizin dosyadaki linkler başka sayfadaki ad verilmiş hücreler olduğundan o adları silince dosyanız düzelmiş. Bazı dosyalarda doğrudan başka sayfalara bağlantı olur, onları düzeltmek içinse o bağlantının olduğu hücreye gidip düzeltme yapmanız gerekir.

Excel Vers. ve Dili
2010 ingilizce
Size ekte örnek dosyayı gönderdim. Bi önceki yazımda ekte.
Bakarmısınız.

Bahsettiğiniz dosyayı bulamadığımdan silemiyorum linkleri.

[/URL]

Ekli dosyalar

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Gönderdiğiniz dosyada başka dosyalarla bağlantı göremiyorum, sadece ad bağlantıları kalmış, siz de silince düzeldiğini söylüyorsunuz zaten. Ben de adları silince bağlantıları sormamaya başladı. sizin için problem yoksa adlar silinmiş olarak kullanmaya devam edin.

Excel Vers. ve Dili
2010 ingilizce
Tamamdır,

Teşekkürler,