Excel otomatik farklı kaydetme

Excel Vers. ve Dili
2013 - Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
27.05.2018
excelde çalışırken, benim belirlediğim bir klasöre otomatik olarak 5 dakikada bir kaydetsin istiyorum.

bazen çalışırken excel donuyor. en son kaydıda otomatik kurtarmada 20 - 25 dakikaları bulabiliyor. bunun önüne geçmek için 5 dakikada bir bir yere autosave yapsın istiyorum.

var mıdır hal çaresi arkadaşlar..

Excel Vers. ve Dili
office 2010
Excelin kendisi bildiğim kadarıyla 10 dk da bir kayıt yapıyor 10 dk yı 1 dk olarak da değiştirebiliyorsunuz. excel 2010 da soldaki yeşil dosya yazısına tıklayıp seçeneklerden kaydet kısmına girip "otomatik kurtarma bilgilerini kaydetme sıklığı" diye biyer var orayı 1 dk yapabilirsiniz.
Başka çözümü olan arkadaşlar varsa bilgiye bende açığım :)

Excel Vers. ve Dili
2013 - Türkçe
27.05.2018
Excelin kendisi bildiğim kadarıyla 10 dk da bir kayıt yapıyor 10 dk yı 1 dk olarak da değiştirebiliyorsunuz. excel 2010 da soldaki yeşil dosya yazısına tıklayıp seçeneklerden kaydet kısmına girip "otomatik kurtarma bilgilerini kaydetme sıklığı" diye biyer var orayı 1 dk yapabilirsiniz.
Başka çözümü olan arkadaşlar varsa bilgiye bende açığım :)
otomatik kurtarma sadece bir sorun olduğunda devreye giriyor. o da dediğiniz yerde ister 1 dakiyaya ister 5 dakikaya ayarlayın fayda etmiyor. son kurtarmalar hep 20 dakika 30 dakika gibi rakamlar oluyor. ayrıca bilgisayar sorunu olmaksızın da hatalar yapabiliyorum ben. hem bu tarz kullanıcı hatalarına karşı hem de pc kaynaklı sorunlara karşı şöyle kendi kendine farklı kaydet yapan bir durum olsa on numara olur.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010
Merhaba
Thisworkbook (bu çalışma kitabı) kod sayfasına
Kod:
Private Sub Workbook_Open()
Call yedek
End Sub
Bir modül oluşturup:
Kod:
Sub yedek()
Dim kopyayolla As String, dosyam As String
If ThisWorkbook.Path = "D:" Then Exit Sub
dosyam = ThisWorkbook.Name
kopyayolla = "D:\" & dosyam
ThisWorkbook.SaveCopyAs kopyayolla
dosyam = vbNullString
kopyayolla = vbNullString
AyarZaman = Now + TimeSerial(0, 5, 0)
Application.OnTime AyarZaman, "Yedek"
End Sub
Şeklinde deneyin.Dosya açıldığında "zaman" çalışmaya başlayacak 5 dakika ara kayıt yapacaktır

Excel Vers. ve Dili
2013 - Türkçe
27.05.2018
Merhaba
Thisworkbook (bu çalışma kitabı) kod sayfasına
Kod:
Private Sub Workbook_Open()
Call yedek
End Sub
Bir modül oluşturup:
Kod:
Sub yedek()
Dim kopyayolla As String, dosyam As String
If ThisWorkbook.Path = "D:" Then Exit Sub
dosyam = ThisWorkbook.Name
kopyayolla = "D:\" & dosyam
ThisWorkbook.SaveCopyAs kopyayolla
dosyam = vbNullString
kopyayolla = vbNullString
AyarZaman = Now + TimeSerial(0, 5, 0)
Application.OnTime AyarZaman, "Yedek"
End Sub
Şeklinde deneyin.Dosya açıldığında "zaman" çalışmaya başlayacak 5 dakika ara kayıt yapacaktır
Ustam.. sağolasın lakin ben biraz konuya uzağım.

şöyle bir durum çıkıyor..dikkat ! belgenizin bazı bölümleri belge denetçisi tarafından kaldırılamayan kişisel bilgileri içeriyor olabilir

yaptığım işlemse şu.. alt+f11 e basıp bu çalışma kitabına gelip ilk kodu kopyalayıp buraya yapıştırdım ve x ile çıktım. ardından insert modül deyip ikinci kodu oraya yapıştırdım x ile çıktım. ve play görünülü yeşil sekmeye bastım. karşıma bu yazı geldi.

bu birdi..

ikinciside bunu masaüstüne atıyor galiba..bi klasöre atmasını istesem klasör hedefi nereye belirlicem.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010
Dosyayı kaydedip kapatıp tekrar açarak deneyin;
Kişisel bilgiler ile ilgili makaleyi bir inceleyin
https://support.office.com/tr-tr/article/Belgeleri-denetleyerek-gizli-verileri-ve-kişisel-bilgileri-kaldırma-356b7b5d-77af-44fe-a07f-9aa4d085966f

Olmazsa dosyanızın bir küçük örneğini ekleyebilirsiniz.
www.dosya.tc

Yukarıdaki kod "D" diskine kopyalıyor,
"D:\YEDEKLER\" klasörüne kopyalaması için aşağıdaki değişiklikleri yapalım.

Kod:
If ThisWorkbook.Path = "D:\[COLOR="Red"]YEDEKLER[/COLOR]" Then Exit Sub
alttaki bölümde
Kod:
kopyayolla = "D:\[COLOR="Red"]YEDEKLER\[/COLOR]" & dosyam

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2013 - Türkçe
27.05.2018
Dosyayı kaydedip kapatıp tekrar açarak deneyin;
Kişisel bilgiler ile ilgili makaleyi bir inceleyin
https://support.office.com/tr-tr/article/Belgeleri-denetleyerek-gizli-verileri-ve-kişisel-bilgileri-kaldırma-356b7b5d-77af-44fe-a07f-9aa4d085966f

Olmazsa dosyanızın bir küçük örneğini ekleyebilirsiniz.
www.dosya.tc

Yukarıdaki kod "D" diskine kopyalıyor,
"D:\YEDEKLER\" klasörüne kopyalaması için aşağıdaki değişiklikleri yapalım.

Kod:
If ThisWorkbook.Path = "D:\[COLOR="Red"]YEDEKLER[/COLOR]" Then Exit Sub
alttaki bölümde
Kod:
kopyayolla = "D:\[COLOR="Red"]YEDEKLER\[/COLOR]" & dosyam
http://s8.dosya.tc/server/9h2fh9/sorular_1.rar.html

upload ettim..

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010
Merhaba
Örneğinizdeki kodlara göre dosyanız ve yedek eklenecek klasör masaüstünde yanyana gibi görünüyor; buna göre
aşağıdaki zip ten çıkan şekliyle "yedekler" klasörü ve dosya yanyana olsun, (masaüstü veya herhangi bir konumda)
http://s8.dosya.tc/server/m7ptbj/DOSYA.zip.html

Excel Vers. ve Dili
2013 - Türkçe
27.05.2018
Merhaba
Örneğinizdeki kodlara göre dosyanız ve yedek eklenecek klasör masaüstünde yanyana gibi görünüyor; buna göre
aşağıdaki zip ten çıkan şekliyle "yedekler" klasörü ve dosya yanyana olsun, (masaüstü veya herhangi bir konumda)
http://s8.dosya.tc/server/m7ptbj/DOSYA.zip.html
hocam sizin gönderdiğiniz dosya başarıyla çalışıyor fakat ben aynını kendi çalıştığım diğer bir dosyaya uyguladığımda olmuyor. sanırım beceremicem. çok sağolun yine de.

bygantar

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2010
03-06-2025
Merhaba konu eski ama işlevselliği halen aktif. Bende yeni arayışa girmiştim bu konu denk geldi. konuyu açandan Kodu yazandan bilgi verenden Allah razı olsun.

Benim talebimde bu kodu arka planda sessiz şekilde çalışabiliyor mu acaba ? ben bu kodu bi kaç dosyam vardı uyguladım başarılı şekilde kaydediyor Ancak başka bir programda çalışırken ctrl + s yapmış gibi kaydediliyor Ancak kaydetme işlemini ön plana çıkartıyor. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz üstadlar

Saygılarımla

volki_112

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
13-12-2029
Merhaba konu eski ama işlevselliği halen aktif. Bende yeni arayışa girmiştim bu konu denk geldi. konuyu açandan Kodu yazandan bilgi verenden Allah razı olsun.

Benim talebimde bu kodu arka planda sessiz şekilde çalışabiliyor mu acaba ? ben bu kodu bi kaç dosyam vardı uyguladım başarılı şekilde kaydediyor Ancak başka bir programda çalışırken ctrl + s yapmış gibi kaydediliyor Ancak kaydetme işlemini ön plana çıkartıyor. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz üstadlar

Saygılarımla
Kodunuzu paylaşın