Excel otomatik şekilleri düzenleme hk.

Excel Vers. ve Dili
MS Excel-2007-Türkçe
Merhaba, iki sorum olacak;
1-) Sayfamda otomatik şekiller kullanarak bir grafik çizmem gerekiyor. Bu grafiği çizerken örneğin oval,dikdörtgen,paralelkenar kullanıyorum.Fakat bu şekilleri kenarlarından tutarak boyutlandırmak istediğimde,kenarlığı her çekişimde ancak bir hücre boyutu kadar büyütüp küçültebiliyorum.Bunu benim istediğim gibi nasıl ayarlayabilirim.
2-) Kendim kendime has bir şekil çizip bunun içine yazı ekleyemem mi? Ayrıca bir otomatik şekli (örneğin dikdörtgen) kırpmak mümkün mü?
Yardımlarınızı bekliyorum.Teşekkür ederim.

Excel Vers. ve Dili
MS Excel-2007-Türkçe
Bilen biri mutlaka vardır bu forumda demiştim kendi kendime.Bu düşüncemde yanılmam umarım.

Excel Vers. ve Dili
MS Excel-2007-Türkçe
Teşekkür ederim yardımınız için. Sanırım şeklin içine başka bir şekil çizmeden olmuyor. Aslında bir eğri çizip onunla bu işi halledebilsem daha iyi olacaktı, fakat bu da benim işimi görecek gibi. Şekli boyutlandırma ile ilgili olarak, kenarları çekince şeklin boyutunun bir seferde bir hücre boyu artması veya azalması sanırım ayarlarda bir yerde yanlışlık yaptığımdan oldu. Fakat nerede yanlış yaptım bilmiyorum.

Excel Vers. ve Dili
MS Excel-2007-Türkçe
Teşekkür ederim gerçekten çok yardımcı oldunuz. Çalışmalarınızda başarılar dilerim.