excel otomatik toplama yapmıyor.

Excel Vers. ve Dili
2003 tr
arkadaşlar ne yaptıysam olmadı. forumu da araştırdım. bulamadım. ekteki dosyada sayılardan bazılarını toplamıyor. ltf yardım

Ekli dosyalar

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Nerde, neyi toplaması gerektiğini de belirtseydiniz en azından sorunu anlardık.

Excel Vers. ve Dili
2003 tr
haklısınız, en sağ sütunda 21800,79 ile başlayan sütundaki bazı verileri toplamıyor.

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Nereye toplamıyor, bazı dediğiniz yer neresi?

Mahir64

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013-Türkçe
Excel 2016-Türkçe
Merhaba,

Bazı sayılar metin olduğu için toplamıyor. Kenarında yeşil işaret olanları sayıya çeviriniz.

Excel Vers. ve Dili
2003 tr
sütunu yukarıdan aşağı taradığımızda sayfanın sağ altında otomatik toplama yapması olayından bahsediyorum. c sütununda dediğim işlemi yaparsanız bazı sayıları toplamadığını göreceksiniz. hücrteleri biçimlendirmeden tümünü sayı yaptım olmadı. forumda, rakamların yanında boşluklar olduğundan toplama yapmadığı yazılmış kontrol ettim, öyle bir durum yok. eminim çok basit bir izahı ve yolu vardır, ama bulamadım.

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ben hala örnek dosyanızda "formülle toplama yapılan" bir hücre göremiyorum. Toplam olarak ifade edilen bazı hücreler var ancak bu hücrelerde de formül yok, doğrudan toplam sonucunu gösteren sayılar var.

Yine de sayın Mahir Bey'in önerisini dikkate almanızı ve sütunu seçip kenarında ünlem işareti çıktığında bu ünleme tıklamanızı, sonra da sayıya dönüştür demenizi öneriyorum. Bu durumda sütundaki sayı gibi görünen ancak sayı olarak algılanmayan tüm veriler sayıya dönüşecek ve excel tarafından sayı olarak algılanacaktır.

http://office.microsoft.com/tr-tr/excel-help/HP001216761.aspx

Excel Vers. ve Dili
2003 tr
yusuf bey;

kastettiğim formülle toplama değil. ekteki resim dosyasında işaret ettiğim olay. yani sayıları alt alta otomatik toplama. ayrıca mahir beyin dediği yeşil üçgenler bende yok. office 2003 kullanıyorum.

Excel Vers. ve Dili
office 2007 türkçe
otomatik toplama

arkadaşlar excel dosyanız otomatik toplama yapmıyorsa tek bir sebebi vardır aşağıda sizlere anlatmaya çalışayım

HER HANGİ BİR EXCEL DOSYASINI AÇIYORUZ
SOL EN ÜSTTE BULUNAN OFFİCE DÜĞMESİNE TIKLIYORUZ
AÇILAN SEKMENİN ALTINDA EXCEL SEÇENEKLERİNE TIKLIYORUZ
ORADAN FORMÜLLER SEKMESİNE TIKLIYORUZ
HESAPLAMA SEÇENEKLERİNDE OTOMATİK SEKMESİNİ AKTİF HALE GETİRDİĞİMİZDE OTOMATİK TOPLAMA YAPILIR

HAYIRLI OLSUN :icelim:

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Sayın hemşerim, bu siteden öğrendiğim en önemli şey excel'de imkansız ya da tek sebebi gibi iddialı düşüncelere yer olmadığıdır.