Excel Rastgele Satır Getirme

Excel Vers. ve Dili
Excel 12.0
Arkadaşlar merhaba.Amacım excelden rastgele kayıt çekmek.Bunu nasıl yapabilrim.Bikac yol düşündüm de mesela bir sutünü otomatik artan sayı şeklinde yapmak.ki bunun içinde randbetween(0,toplam kayıt sayısı ) şeklinde yapmam lazım.ama direk excel içerisinde toplam kayıt sayısını nası bulup sutuna formul olarak yazacağım?hade bunu yaptım diyelim daha sonra bu sütuna göre sıralamayı yapıp ilk 5 kaydı çekmeyi düşünüyorum.ve yine bunu nasıl yapacağım??:(((
Arkadaslar yokmudur mysql deki gibi limit fonksiyonu bi sayı üreteyim ondan sonraki kaydı alayım.limit (kacıncı kayıttan sonra,kac tane) gibi bişey

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
=s_sayı_üret()
fonksiyonu ile sayı üretir, bu sayıyı sabitler ve sabitlediğiniz değeri mukayese ederek randomize değer alabilirsiniz.
Eki inceleyin. Size fikir verecektir.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 12.0
Cok tsk ettim muygun.Ama kusura bakmayında yemisim excelini:)))benim amac bi program yapıp excelle girdiğim ingilizce kelime ve türkçe karşılıklarını programıma cekebilmek ve bilg basındayken aralıklar bana sormasıydı kelimenin turkcesını.Ondan rastgele kelımeler getiricektim.kolaylık olsun die exceli dusundum de gerek yokmus:))Veritabanımı kullanırım krallar gibi.Yinede cok tsk ettim:))

Excel Vers. ve Dili
excel 2016
Sayın Muygun çalışmanız için Tebrikler! Sayın?! İverson 36 kullandığınız cümleler bu siteye yakışmayacak tarzda Bundan dolayı teessüflerimi bildirmek zorundayım