a ve b sutununda verilerim var a sutunundaki veriyi sildiğimde b sutunundaki veri sola kayıyor. bu verileri b sutununda tutmak istiyorum. bunu nasıl yapabilirim?
Satır veya sütun başlığına SAĞ tıklayıp SİLi seçiyorsunuz anlaşılan.
Bunun yerine;
-- satır veya sütun başlığına fareyle SOL tıklayıp klavyedeki DELETE tuşuna basın
-- veya satır veya sütun başlığına fareyle SAĞ tıklayıp klavyedeki İÇERİĞİ TEMİZLEyi seçin.
.
a sütunu sütun olarak silindiğine göre, A sütunundaki verilerin bir önemi yoktur diye anlıyorum.
sütun seçip Ekle/çıkar yerine Sütunu seçin ve delete yapın verileri silin.
en güzeli örnek dosya ekleyin. Ne yapılmak isteniyorsa da açıklayın derim.
Merhaba, kusura bakmayın ben yanlış açıkladım. Şöyle ki, a ve b sütununun altındaki hücrelerde veriler var. Ben de a sütununun altındaki hücrelerden birinin altındaki veriyi sildiğimde, b sütunundaki veri a sütununun altına kayıyor. Bunu engellemek istiyorum.Şimdi yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Bir de şu şekilde söyleyeyim, tek bir hücreyi sildiğinizde veriler kayıyorsa, ve kaymasını istemiyorsanız,
hücreye sağ tıklayıp SİLi seçmeyin, DELETE tuşunu kullanın.
Kavramlarda anlaşamayacağız sanırım.
Cevaplarımın altındaki İMZA bölümünde örnek dosyanın nasıl hazırlanacağı ve yüklemeye ilişkin açıklamalar var.
İsterseniz örnek belge yükleyin onun üzerinden bakayım.
.
Excelde sütun veya satır silindiğinde ondan sonraki sütun veya satırlar geriye yani silinen satırın/sütunun yerine gelirler. Bu işlemi yaptığınızda satır/sütunun yer değiştirmesine engel olamazsınız. Çünkü bir şeyleri sildiniz, artık yoklar. Artık yok olan bir şeyin varmış gibi davranmasını bekleyemezsiniz.
Eğer verilerinizin kaymasını istemiyorsanız arkadaşların da önerdiği gibi satır veya sütunu silmek yerine içeriğini boşlatma işlemi yapmalısınız. Ya da satır veya sütunu sildikten sonra bir de satır sütun ekleme işlemini aynı yerde yaparsanız boş satır sütun eklenir ve verileriniz aynı yerde kalmış olur.
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.