excel sayfa bağlantıları

• Konbuyu başlatan resulsolgun
  • Başlangıç tarihi
R

resulsolgun

Misafir
arkadaşlar ben excelde sayfalarda oluşturduğum formülleri ilk sayfada göstermek istiyorum.
örnegin bir sayfada formül toplam sonucu ve ikinci sayfadaki formül toplam sonucu............ bunların hepsini örnegin sayfa 1 de görmek istiyorum. örnegim yok anlata bildim mi?
not: metraj programlarında sayfa 1'i hakediş sayfası olarak hazırlamakda kullanacağım.

Metin Karaağaç

Uzman
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 Pro Plus-Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
10-12-2025
örnek olmadan cevaplamak biraz kör atış gibi oluyor ama;
diyelimki sayfa2 deki C3 hücresinde yazan sonucu sayfa1 deki A2 de görmek için, A2 hücresine =Sayfa2!C3 yazın.

Excel Vers. ve Dili
2003 ENG.
ingilizce nasıl cozucez

pekı arkadaslar bu ıslemı ıngılızce nasıl yapıcam ''sayfa'' yerıne ne yazmam lazım

Excel Vers. ve Dili
excel2000 tr
türkçe excellerde altta sayfaları gösteren bölümde sayfa1 sayfa2 sayfa3 yazad ingilzce de ise sheet1 sheet2 sheet 3 yazar, yani sayfada gördüğün üzere sayfa sheet demek

Excel Vers. ve Dili
2003
özetce: hücereye girip = basıp istediğin toplamı bulunan sayfadakine tılayarak yapabilrisin

Excel Vers. ve Dili
2007
türkçe
Selamlar

benimde bir sorunum var eklediğim dosyada sayfabirdeki formülleridiğer sayfalara aktaramıyorum yardımcı olabilirmisiz

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2010 tr
excel birleştirilmiş hücre sayısına göre sıralama

Arkadaşlar merhaba,

öncelikle abzürt bir yere yazdıysam özür dilerim. forum kurallarından ve hatta forumdan yararlanmaktan dahi anlamıyorum. aradığım çözümü hiçbiryerde bulamadım ve delirmek üzereyim. lütfen acil yardım.
BAŞ NOT: AŞAĞIDAKİ SORU VE AÇIKLAMA KARIŞIK GÖRÜNEBİLİR. EKLEDİĞİM İMAJA BAKARSANIZ DAHA NET ANLAYACAĞINIZI UMUYORUM.

SORUN: excel 2010 tr 'de 7 sütun ve yaklaşık 14 bin satırdan oluşan bir çalışmam var
A1 ad, B1 soyad, C1 birim, D1 bölüm, E1 tarih, F1 tel, G1 adres başlıkları altında sütunlar uzayıp gidiyor.
amacım her ayrı kişiye ait bilgileri kendine ait tek satırda toplamak
her kişiye ait tel no adedi farklı. bunları verileri kaybetmeden tek hücrede toplamayı biliyorum. ancak kiminin bir, kiminin dört telefonu var. BU YÜZDEN 14BİN CİVARI TELEFONU AYRI AYRI FORMÜL ETMEK HAFTALARIMI ALIR.
SONUÇ: BİRLEŞTİRİLMİŞ HÜCRELERDEN OLUŞAN HÜCRE SÜTUNUNU BİRLEŞTİRİLMİŞ HÜCRE ADEDİNE GÖRE SIRALAYABİLİR MİYİM. BU ŞEKİLDE YAPABİLİRSEM BİRKAÇ FORMÜL YAZARAK ÇEK-ÇOĞALT İLE İŞİMİ BİTİRMİŞ OLABİLİRİM.
YARDIMLARINIZ İÇİN ŞİMDİDEN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM
SAYGILARIMLA

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Türkçe
resimden hiç birşey anlaşılmıyor..bir örnek dosye ekleyip ufak bir açıklama yaparsanız daha hızlı cevap alabilrisiniz..

Excel Vers. ve Dili
office 2007
sayfa bağlantısı

öncelikle ilk mesajım olduğu için nereye yazmam gerektiği konusunda emin olamadım ama sayfalarla ilgili bişey gibi düşündüm.hatamız varsa affola...
sorunum şu:

sayfa1 de bir listeden bir veri seçtiğimde sayfa2 nin sayfa1 deki belli bir alanda açılmasını istiyorum.örnek dosyam ektedir. uzman arkadaşlardan destek bekliyroum . iyi forumlar

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2010 tr
resimden hiç birşey anlaşılmıyor..bir örnek dosye ekleyip ufak bir açıklama yaparsanız daha hızlı cevap alabilrisiniz..
Sayın Apocalyt,
Ekte gönderdiğim dosyada öğrencilere ait bilgi listesi var. amacım her öğrenci bilgisini tek satıra yerleştirmek. ancak her öğrenciye ait birden fazla telefon numarası olduğu için, bu telefon numaralarını tek hücrede ya da yan yana hücrelerde toplamam gerekiyor.
eğer her öğrencide eşit sayıda (örneğin 2'şer adet) telefon numarası olsaydı, bir tane formül (=BİRLEŞTİR(F3;" ";F4) yazarak ve bu formülü çek-çoğalt yaparak işimi halledebilirdim. ama maalesef birçoğunda farklı sayıda telefon numarası var.
ben de kendimce şöyle düşündüm. eğer 1 telefona, 2 telefona, 3 telefona ve 4 telefona sahip olanları ayrı ayrı gruplayabilirsem amacımı 4 formül yazarak gerçekleştirebilirim. listemde adların yazılı olduğu hücreler o öğrencinin telefon numara adedine göre birleştirilmiş durumda. yani ahmet'in F sütununda kaç tane telefonu varsa, A sütununda adı da o sayıda birleştirilmiş hücre içinde yazılı.
ASIL SORUM:
A SÜTUNUNDA öğrenci adları 1, 2, 3 ve 4 hücrede birleştirilmiş olarak listeli. ben A SÜTUNUNU birleştirilmiş hücre sayısına göre sıralayabilir miyim?
yardımlarınız için teşekkürler

Ekli dosyalar