Excel sayfalarına isim verme konusunda

Selamlar,

Yapmak istediğim şöyle bir şey var. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim...

1. Hazırladağım şablon 1 sayfa var. Kullanıcı ana sayfadaki "yeni proje" butonuna bastığında. Bu şablon dosyasının kopyalanarak, kullanıcının gireceği (yeni proje butonuna basınca proje adı soran bir kutu açılacak) bir kelime ile adlandırılmasını istiyorum.
2. Aynı zamanda (eğer münkün ise) mesala sayfadaki belirlediğim bir hücreye bu girilen isim başa gelmek üzere ad tanımlası yapmak istiyorum. Daha açıkca anlatmak gerekirse...

1. kullanıcı yeni proje butonu bastı.
2. proje adı soruldu.
3. girilen isim kopyalanan şablon dosyasına isim olarak verildi.
4. girilen isim mesala b4 hücresine ad tanımlaması yapılırken "girilen_isimtoplamı" gibi bir ad tanımlaması yapıldı.

Umarım derdimi anlatabilmişimdir...

Excel Vers. ve Dili
M.Office Excel 2003 Tr.
Ad tanımlama işlemini fazla anlamadım ama şablon sayfanızı yeni bir adla çoğaltmak için.

Son düzenleme:
Çok hızlısınız teşekkürler :)
Ad tanımlada yapmak istediğim şu,
Şablon sayfamızı kullanıcının girdiği yeni adla çoğalttıktan sonra, girilen bu adın sayfada ad tanımlanan yerlerin başına gelmesi, yani diyelimki kullanıcı proje adı olarak "proje1" girdi ise ben b4 hücresine "proje1toplamı" adını tanımlamak istiyorum...

Bu arada gönderdiğiniz sayfaekle dosyasıda,
Run-time error '9':
Subscript out of range hatası veriyor...

Tekrardan teşekkürler...

Excel Vers. ve Dili
M.Office Excel 2003 Tr.
Yukardaki dosyayı yeniledim.

Kopyalamak istediğiniz sayfa adı yoksa hata verir. Yani ŞABLON yazan yere var olan yada çoğaltacağınız sayfanın adını yazın. Gönderdiğim dosyada ŞABLON sayfası olduğu için hata vermemesi gerekir.

Kod:
Sub Kopyala()
'EXCEL.WEB.TR
Dim i As Integer
Dim kopya
For i = 1 To Worksheets.Count
sayfa = Sheets(i).Name & vbNewLine & sayfa
Next i
kopya = InputBox("Kopyalamak İstediğiniz Sayfanın adını giriniz" _
& vbCrLf & sayfa, "Kopya", "ŞABLON")
If kopya = Empty Then Exit Sub
Sheets(kopya).Copy After:=Sheets(Worksheets.Count)
On Error GoTo hata
ActiveSheet.Name = InputBox("Sayfanın Adını Giriniz", _
"Yeni Sayfa Ad", "YeniSayfa Ekle")
Range("b4").Value = ActiveSheet.Name & " Toplamı"
hata:
'EXCEL.WEB.TR
End Sub
NOT Yine olmazsa küçük bir örnek dosya ekleyin.

Son düzenleme:
kopyalama işleminde sorun yok ama isim verme işlemini anlatamadım gene malesef. yapmak istediğim b4 hücresine değer olarak yazmak değil, ekle/ad/tanımla menüsündeki işlemi gerçekleştirmek. Yani b4 hücresine activesheet.name & " toplamı " gibi bir ad tanımlaması yapmak.

Arkadaşlar ad tanımlama konusunda yardımcı olabilecek olan varsa lütften acil yardım!!!

Excel Vers. ve Dili
2003 tr
sn. kombo
verdiğiniz makro önce kopyalanacak sayfayı
sonra da yeni ismini soruyor.
kopyalanacak sayfayı sormasın istersek yani kopyalanacak sayfa değişken olmasın... kodu nasıl değiştirebiliriz... ayrıca sayfanın içindeki butonu yeni sayfaya kopyalamaması mümkün mü yani kopyalama işlemini sadece şablon sayfasından yapabilelim

sn. tirvana,
Sub Kopyala()
'EXCEL.WEB.TR
Dim i As Integer
Dim kopya
Sheets("PROJE_BOŞ").Copy After:=Sheets(1)
ActiveSheet.Name = InputBox("PROJE ADI GİRİNİZ", _
"Yeni Sayfa Ad", "YeniSayfa Ekle")
'EXCEL.WEB.TR
End Sub

Şeklinde yaparsan, senin adını belirlediğin sayfa kopyalanmış oluyor. Butonuda aslında şablon dosyada değilde başka bir sayfaya koyarsan zaten sorun kalmış oluyor. Böylece şablon sayfasını gizleyip kullanıcını zarar vermesini engellemiş oluyorsun...

Sub ad_tanımla()
Range("j13").Select
ActiveWorkbook.Names.Add Name:=ActiveSheet.Name & "toplamı", RefersToR1C1:="=Sayfa1!R13C10"
End Sub

şeklinde oluyor ama burdaki refersto dan sonraki kısmın mantığını anlayamadım tam olarak.

Merhaba,

Yazdiginiza benzer bir seye de benim ihtiyacim var. Tek bir book halinde gelen 400 ü askin sheet i ayri ayri book lar halinde kaydetmek istiyorum. Ayrica kaydedereken isim olarak her sheetin belirli bir hucresinde mesela c3 hücresinde yazan text i alsin.

Yardimci olursaniz sevinirim.